Loeb va concura în competiţia Pikes Peak cu Peugeot 208 T16

de Daniel Popescu
Joi, 28.03.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb va concura în luna iunie în competiţia Pikes Peak din Statele Unite la volanul unui Peugeot 208 T16 dezvoltat special în acest scop.

Sebastien Loeb a dezvăluit joi că va participa la ediţia din acest an a popularei competiţii americane Pikes Peak din 30 iunie, în cadrul căreia piloţii concurează pe un traseu cu lungimea de 20 de kilometri în care altitudinea variază de la 2.800 la 4.300 de metri.

Nonuplul campion mondial de raliuri va lua startul la volanul unui Peugeot 208 T16 dezvoltat special în acest sens, iar constructorul francez anunţă că singurul obiectiv pentru aceasta competiţie este victoria.

Urmareste Automarket
"Vreau să mulţumesc celor de la Citroen pentru oportunitatea de a-l împrumuta pe acest campion mondial excepţional.
Obiectivul nostru este să câştigăm, aşa că avem nevoie să întoarcem cât mai multe cărţi în favoarea noastră prin unirea forţelor cu cei mai buni parteneri din acest proiect, şi anume Total, Red Bull, Michelin şi Loeb. Pikes Peak este o cursă legendară care a inspirat toate brandurile. Este o provocare dificilă care nu lasa loc pentru greşeală"
, a declarat Maxime Picat, directorul general al Peugeot.

Pikes Peak a devenit astfel a treia competiţie majoră în care concurează Loeb în acest sezon. Francezul participă la patru etape din Campionatul Mondial de Raliuri şi va parcurge un sezon complet în GT Sprint Series, competiţie în care va concura cu un McLaren MP4-12C.

Via Peugeot

Comentarii (1)

  • someone
    cand aud sau citesc despre T16 , ma iau fiorii
    9 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru