Lotus Exige S Roadster - decapotabila de 1100 de kilograme şi 350 CP

de Bogdan Mirică
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a publicat primele imagini şi informaţii ale noului Exige S Roadster, modelul decapotabil care dispune de 350 de cai putere şi de o masă extrem de redusă.

Lotus completează gama modelului Exige cu varianta decapotabilă a sportivei uşoare, atât de populară în rândul pasionaţilor auto. Modelul vine să completeze o gamă deja generoasă, compusă din Exige S, Exige Cup şi Exige Cup R.

Noul Exige S Roadster vine cu o înfăţişare proaspătă, conturată de o parte frontală mult mai agresivă, de blocuri optice cu lumini LED integrate şi de jante din aliaj, cu dimensiuni de 17, respectiv 18 inch. Nu lipsesc nici pneurile speciale Pirelli P-Zero Corsa.

Esential 350 de cai putere oferă noul Exige S Roadster.
4 secunde îi sunt necesare noului Exige S Roadster pentru a ajunge la 100 de km/h.
233 de km/h este viteza maximă a noului Exige S Roadster.
Decapotabila foloseşte un acoperiş care îi permite să fie mai uşoară cu 10 kilograme decât omologul său cu acoperiş fix.
Aşa se face că Exige S Roadster se laudă cu o masă totală de numai 1166 kilograme. Dacă luăm în calcul şi ceea ce se ascunde sub caroserie, adică un motor V6 de 3.5 litri, ecuaţia începe să devină extrem de tentantă.

Cei 350 de cai putere livraţi la 7000 de rotaţii şi cuplul motor de 400 de Nm, oferit la 4500 rotaţii, sunt suficienţi pentru a imprima o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 4 secunde. Viteza maximă a fost limitată la doar 233 de km/h, deşi coupe-ul este capabil să ajungă la 274 km/h.

Vânzările noului Exige S Roadster vor demara în vara acestui an, preţul urmând să fie identic cu cel al coupe-ului, adică 55.378 de euro.

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    Nice car!!!
    Powered by Toyota!
    7 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru