Feedback

Marca italiană De Tomaso are un alt proprietar şi ar putea lansa un model nou peste cinci ani

Publicat Luni, 23.03.2015
de Sebastian Toma
Comenteaza 1
Marca italiană De Tomaso are un alt proprietar şi ar putea lansa un model nou peste cinci ani - Poza 1
Marca italiană De Tomaso are un alt proprietar şi ar putea lansa un model nou peste cinci ani - Poza 2
Defunctul producător italian De Tomaso a fost cumpărat de un holding din Elveţia, titrează nemţii de la Auto Motor und Sport. Compania ar putea lansa un model nou în 2021.

Esential 2 milioane de euro este preţul vehiculat pentru care a fost cumpărată marca De Tomaso.
De Tomaso, marca italiană susţinută financiar de autorităţile locale din regiunea Piedmont, are un nou proprietar. Potrivit Auto Motor und Sport, compania italiană a fost cumpărată de un holding din Elveţia numit L3 Holding. Tranzacţia a fost realizată în urma unei licitaţii la care au participat investitori din China şi din Italia, iar preţul de vânzare a companiei este vehiculat în jurul a două milioane de euro. Puţine amănunte sunt cunoscute despre noul proprietar al De Tomaso, dar unele voci anunţă posibilitatea deschiderii unei fabrici în Torino şi a începerii producţiei unui model de serie în 2021.

Aşa arăta conceptul Deauville de la De Tomaso, prezentat în 2011.

Compania De Tomaso a fost ”înviată” în 2009 de Gianmario Rossignolo, fostul CEO al Fiat. Rossignolo anunţa la vremea respectivă o relansare a mărcii, care să includă o gamă cu trei modele, dar compania condusă de fostul CEO al Fiat a întâmpinat probleme financiare la scurtă vreme de la prezentarea primului său concept din era modernă, Deauville, în cadrul ediţiei 2011 a Salonului Auto de la Geneva. În acelaşi an, Gianmario Rossignolo a fost arestat în urma unei anchete care a cercetat utilizarea frauduloasă a fondurilor guvernamentale menite iniţială să readucă marca italiană pe linia de plutire.

Urmareste Automarket
Marca De Tomaso a fost fondată în 1959 de pilotul de Formula 1 Alejandro de Tomaso. Compania a trecut prin mai multe perioade dificile din punct de vedere financiar, fiind lichidată în 2004 în urma datoriilor pe care le adunase la diverşi creditori. Tot în 2004 a fost fabricat şi ultimul model De Tomaso.

Via AMS


Comentarii (1)

  • si atunci...
    ...ce mai ramane din acest brand...?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru