Măsuri drastice pentru reducerea costurilor: Ford ar putea concedia 10% din angajați la nivel global, dar în România recrutează 1.000 de oameni

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 16.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va concedia 20.000 dintre cei 200.000 de angajați pe care îi are la nivel global, în special din America de Nord și Asia, în timp ce uzina de la Craiova caută 1.000 de oameni pentru producția noului Ecosport.

Agenția de presă Reuters și publicația Wall Street Journal relatează marți că Ford a stabilit un program dur de măsuri cu scopul de a-și îndeplini obiectivul de a reduce costurile pentru acest an cu 3 miliarde de dolari.

Sursele citate afirmă că Ford va concedia aproximativ 10% din forța de munca pe care o are în America de Nord și Asia, iar una dintre măsuri este pensionarea anticipată a unor salariați, care vor primi cu această ocazie și compensații consistente.

La sfârșitul lunii martie, Ford avea peste 200.000 de angajați, dintre care jumătate lucrau în America de Nord, ceea ce înseamnă că numărul celor afectați va fi de aproximativ 20.000. O astfel de decizie ar putea afecta însă relațiile constructorului cu noul președinte american Donald Trump, care pune presiune că marile companii să angajeze cât mai multe persoane în industriile cheie ale economiei.

Un anunț oficial pe acest subiect este așteptat în cursul acestei săptămâni, însă până atunci compania a refuzat să comenteze informațiile. "Reducerea costurilor și eficientizarea rămân parte (n.r - a strategiei noastre).

Nu am anunțat acțiuni cu privire la eficenta angajaților și nici nu comentăm speculațiile", a precizat Ford.

Pe de altă parte, sursele citate afirmă că Ford nu va reduce programul de lucru sau producția după concedierea celor circa 20.000 de angajați.

Cel puțin la prima vedere, valul de concedieri nu a avea efecte asupra angajaților din Europa și cu atât mai puțin asupra celor din România. De altfel, Ford a anunțat la sfârșitul lunii aprilie ca a început procesul de recrutare pentru aproape 1.000 de oameni pentru uzina de la Craiova, întrucât în toamna acestui an va începe producția noului Ecosport. 

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Normal, mâna de lucru ieftină e la mare căutare.
    3 0
  • trumpvitzelul pune presiune...in afara de redneck-ul analfabet si cu vise umede despre un trecut maret mai crede cineva ca aceasta maimutza portocalie stie cum se fac afacerile?

    10% concedieri e destul de mult mai ales ca tintele sunt fabricile din SUA si Asia.

    @LR...concedierile ar putea explica si viitoare evolutie a cotei de piata (in jos) detinuta de Ford din zona Americii si Asiei. Oricum, Ford numai sta bine cam pe nicaieri...
    1 1
  • @LR
    Vina nu o au cei de la Ford ci clasa muncitoare ca accepta salarii mizere.
    0 2
  • Tralala
    Ford infirma, dar de ce sa fiti o publicatie profesionista sa-i intrebati pe ei? Aruncati toate zvonurile pe site ca e cool.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru