Mazda cheamă în service 640.000 de vehicule la nivel global: posibile probleme la motoarele diesel

de Paul Cosma
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunțat un recall pentru 640.000 de vehicule la nivel global, din cauza unor posibile probleme cu arcurile supapelor de la motoarele sale diesel. Sunt afectate 230.000 de mașini din Japonia, restul fiind în alte piețe externe, cu excepția SUA.

Japonezii de la Mazda au descoperit o problemă la unele dintre arcurile supapelor folosite la motoarele sale diesel și, din motive de siguranță, vor începe un recall la nivel global.

Constructorul susține că vor fi chemate în service aproximativ 640.000 de vehicule, în total. Dintre acestea, 230.000 de unități sunt în Japonia, iar restul de 410.000 pe piețele externe, cu excepția Statelor Unite, acolo unde Mazda nu vinde mașini diesel.

Producătorii niponi traversează o perioadă tulbure, în care se confruntă cu probleme legate de testele de calitate ale componentelor, situație ce duce la creșterea costurilor și reducerea profitului.

Cei de la Toyota au anunțat și ei de curând un recall pentru aproximativ un milion de vehicule hibride, din cauza unei probleme la cablajele motorului ce poate provoca un scurtcircuit și, în consecință, există riscul de incendiu.

Afectate de recall vor fi modelele hibride Prius și C-HR, produse în Japonia între iunie 2015 și mai 2018 și vândute în Europa, Australia, SUA și alte țări.

Japonezii nu au specificat ce clienți europeni vor avea de suferit.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Rudolf D.
    Vai, vai, vai Automarket. Chiar si google translate spune ca englezescul valve este in romana supapa. Deci titlul ar fi: probleme la supapele motoarelor Diesel. Dupa Reuters mai corect: probleme la arcurile supapelor utilizate la motoarele diesel. Foarte grav. Pentru Mazda, zic eu.
    12 0
  • @Rudolf D. Multumim pentru sesizare, am corectat
    1 2
  • hazrad
    @Rudolf D. nici macar copy / paste nu se mai face cum trebuie.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru