Mazda MX-5 a intrat în producţie

de Sebastian Toma
Luni, 09.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a anunţat debutul în producţie al noii generaţii MX-5. Primele livrări vor avea loc în luna iunie a anului curent.

Esential 950.000 de unităţi Mazda MX-5 au fost produse din 1989 până în ianuarie 2015.
Mazda a demarat producţia noii generaţii a lui MX-5 la fabrica sa din Hiroshima. Constructorul nipon va lansa noul său roadster pe piaţa internă, urmând să ofere noua sa decapotabilă şi pe alte pieţe după lansarea iniţială din Japonia. Cea de-a patra generaţie a lui MX-5 este primul care se bucură de noile tehnologii SkyActiv de la Mazda şi cel mai uşor de la prima generaţie până în prezent. În plus, MX5-ul cel nou se bucură de limbajul de design Kodo (Sufletul Mişcării), care îi asigură un design complet nou faţă de cel al generaţiilor precedente, marcând cel mai mare salt şi cea mai mare schimbare a mărcii din acest punct de vedere.

Mazda MX-5: cel mai popular roadster din lume a ajuns la a patra generaţie

Noua generaţie MX-5 măsoară 3915 mm lungime, 1730 mm lăţime şi 1235 mm înălţime şi este construită pe o platformă complet nouă.

În raport cu generaţia precedentă, este cu 105 mm mai scurtă, cu 10 mm mai lată şi cu 20 de mm mai scundă. Masa a scăzut cu aproape 100 de kilograme faţă de generaţia precedentă datorită componenţei mărite de aluminiu la nivelul platformei şi al caroseriei. Noul şasiu din aluminiu a fost botezat SkyActiv, în ton cu celelalte tehnologii eficiente din gama de motoare şi transmisii. Pentru a nu trăda moştenirea vechiului model, noul MX-5 rămâne consecvent propulsiei posterioare, garantând în continuare sportivitate.

POVEȘTI AUTO: Mazda-MX5 - moştenirea Jinba Ittai merge mai departe

Urmareste Automarket
Prima generaţie a lui Mazda MX-5 a debutat pe piaţă în anul 1989 şi a revoluţionat segmentul căruia îi aparţinea.
În cei 26 de ani de carieră ai celor trei generaţii, Mazda MX-5 a primit aproape 200 de premii la nivel global şi a fost construită în peste 950.000 de unităţi.
Mazda continuă să deţină recordul Guinness pentru cel mai bine vândut model sport cu două locuri din lume. Listele de precomenzi pentru Mazda MX-5 se vor deschide începând cu luna martie pe anumite pieţe din Europa, în timp ce altele îl vor primi abia din vara acestui an.

Mazda MX-5 ar putea fi oferit şi în versiuni turbo

Via Mazda

Comentarii (8)

  • E extraordinar de frumoasa. Partea posterioara imi lasa o usoara impresie ca se mai putea lucra ceva pe acolo...
    13 2
  • Extraordinar de urata.
    Are fata unui caine caruia ii bate vantul si ploaia din fata.
    Este nedemna de a fi colega de sigla cu Mazda 6 (probabil cea mai frumoasa din clasa ei).
    5 18
  • O masina interesanta, dar nu pentru Romania. Intr-o saptamana o sa ai la scuipati pe scaune si acoperisul textil deteriorat de diferite corpuri ascutie de o sa urasti ca ti-ai cumparat-o.
    11 1
  • Una dintre cele mai legendare modele atat in lume cat si pt brand. Mazda MX-5 nu are concurent in acest segment, drept urmare il putem compara fara probleme cu BMW Z4, finisajele interioare sunt asemanatoare cu cele din Z4 , tehnologiile hi-tec sunt compatibile cu clasa premium . Greutatea scazuta si motorizarile vor face din acest roadster o spotiva de invidiat.
    26 9
  • Tc1900
    mareane tata, lucrezi la mazda PR cumva? vad ca nu ratezi nici un subiect
    11 24
  • "Mazda MX-5 a intrat în producţie" si odata cu el, si Marian :))
    16 13
  • Suleyman Cunoscatoru
    Astept cu nerabdare versiunea de la Fiat :)
    2 1
  • Si-a schimbat numele si marca preferata.De la @mafia si toiota la mazda si nedelcu.Aceleasi comentarii debile.
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru