Mazda MX-5 ar putea primi motoare pe benzină îmbunătățite: unitatea SkyActiv-G de 2.0 litri va ajunge la 184 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda MX-5 va fi disponibil în curând cu o nouă versiune a motorului SkyActive-G de 2.0 litri, a cărui putere va crește de la 160 CP la 184 CP, potrivit unor informații neoficiale.

Constructorii auto trebuie să se adapteze rapid la noile teste pentru emisii WLTP care înlocuiesc standardul NEDC, iar principalele vizate sunt motoarele pe benzină. În cele mai multe cazuri, producătorii optează pentru introducerea unor filtre de particule, în timp ce performanțele rămân în mare parte neschimbate.

Publicația germană Motor Talk susține însă că Mazda a reușit să introducă o serie de îmbunătățiri pentru cele două unități SkyActive-G disponibile pe MX-5 fără să implementeze filtru de particule.

Sursa citată susține unitatea SkyActive-G de 2.0 litri care genera 160 de cai putere și ajungea la 100 km/h în 7.6 secunde a primit un update consistent în urma căruia furnizează 184 de cai putere. Datorită sporului de 24 de cai putere, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc acum în numai 6.5 secunde.

Între timp, unitatea SkyActive-G de 1.5 litri și 132 de cai putere a primit de asemenea o serie de îmbunătățiri, fără însă că publicația germană să ofere detalii în acest sens.

Pentru moment, nu este foarte clar când vor apărea motoarele actualizate pe Mazda MX-5.

Via Motor Talk, Autoblog

Comentarii (1)

  • Si pana acum mx-5 cu motor skyactv dupa resoftare urca la 180 de CP dar nu cei 24 de CP in plus fac aceasta masina sa fie mai rapida cu +1.1 secunde, in schimb faptul ca va putea accelera 0-100 in 6,5 s ma duce cu gandul ca se va umbla atat la cutie, admisie, evacuare si soft.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru