McLaren, cumpărată de Apple pentru aproape 2 miliarde de dolari? Producătorul de supercaruri neagă speculaţiile

de Daniel Popescu
Joi, 22.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Presa internaţională susţine că Apple negociază cumpărarea celor de la McLaren pentru 1.75 miliarde de euro, însă producătorul de supercaruri a negat infirmatiile.

În ultimii ani, presa internaţională a relatat în mai multe rânduri că Apple, producătorul celebrelor smartphone-uri iPhone, a iniţiat un proiect secret numit Titan pentru dezvoltarea unei maşini electrice. Recent, au apărut informaţii că o parte din echipă a fost concediată şi că proiectul nu are un viitor cert, ca urmare a dificultăţilor întâmpinate.

Iată însă că o nouă informaţie are puterea de a oferi o nouă perspectivă asupra potenţialului pe care Apple îl are în industria auto. Publicaţia Financial Times a relatat că Apple negociază cumpărarea producătorului de supercaruri şi a echipei de Formula 1 McLaren pentru o sumă de circa 1.75 miliarde de euro. O altă posibilitate ar fi ca Apple să cumpere doar un pachet minoritar de acţiuni, dacă nu ajunge la un acord cu toţi acţionarii.

Urmareste Automarket
Oficialii McLaren susţin însă că nu poartă discuţii cu Apple, deşi admit că acestea ar rămâne oricum confidenţiale chiar dacă ar avea loc.
"Aşa cum vă puteţi aştepţi, natura afacerii noastre ne pune frecvent în discuţii confidenţiale cu multe părţi, iar acestea trebuie să rămână confidenţiale. Putem confirma că McLaren nu este în discuţii cu Apple despre o posibilă investiţie", susţine compania britanică.

În schimb, cei de la Apple s-au rezumat să afirme că "nu comentăm pe baza unor zvonuri sau speculaţii", ceea ce lasă loc de numeroase interpretări.

O astfel de tranzacţie ar ajuta Apple să câştige dintr-un foc tehnologie de ultimă oră pentru dezvoltarea unor maşini, fie ele sportive sau nu.

Via The Guardian

Comentarii (3)

  • Cam putin parca doar 1,75 miliarde
    Doar bugetul anual al echipei in Formula 1 poate depasi si 300 mln
    3 1
  • Cei de la McLaren neaga dar cei care doresc sa vand sunt cei din Brunei care detin si pachetul majoritar de 80% din McLaren Group.
    7 0
  • @Cyrus: Si ce treaba are un buget cu cat valoreaza o companie?
    3 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru