Mercedes extinde producția noii generații Clasa A: noul model va fi construit și în Ungaria, la 140 de kilometri de granița cu România

de Petre Barac
Marti, 15.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a anunțat că noua generație Clasa A va fi produsă în premieră în Ungaria, în orașul Kecskemét, la 140 de kilometri de granița cu România. Pânâ acum, nemții au asamblat modelul de clasă compactă în cadrul fabricii germane din Rastatt.

În urmă cu câteva săptămâni, Mercedes-Benz a anunțat că a început producția noului Clasa A. Modelul de clasă compactă dezvoltat de constructorul german este asamblat în cadrul fabricii din Rastatt, uzină aflată în apropierea orașului Stuttgart.

Nemții au anunțat acum că noua generație Clasa A va fi construită și în Ungaria, pentru prima dată, în orașul Kecskemét, la circa 140 de kilometri de granița cu România.

În cadrul aceleiași fabrici, mai sunt produse modelele CLA și CLA Shooting Brake. Uzina cu o suprafață de circa 100.000 de metri pătrați are aproape 4.000 de angajați, iar anul trecut a produs circa 190.000 de mașini Mercedes.

Noua generație Mercedes-Benz Clasa A a fost prezentată în 2 februarie în cadrul unui eveniment special desfășurat în Amsterdam. Publicul a putut admira pentru prima dată nouă generație Clasa A în luna martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Noul model de clasă compactă dezvoltat de constructorul din Stuttgart are un design revizuit, tehnologii inspirate de cele de pe Clasa S și motorizări noi.

În România, cel mai accesibil Clasa A pleacă de la 30.300 de euro cu TVA. Pentru moment, nemții oferă trei motorizări, două pe benzină și una diesel.

Fanii propulsoarelor pe benzină pot alege între un motor de 1.3 litri de 163 de cai putere și un agregat de 2.0 litri de 224 CP. Singurul diesel disponibil are 1.5 litri și produce 116 cai putere.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (5)

  • 140km?...oooo, dar suntem in siguranta!

    Vor mai trece ani pana vor (si daca vor) sa ne ocupe. Forta de munca.

    pana atunci noi mergem inainte cu actualii politicieni. Un dereglat care se pune in gura cu UE si "neamtul" nostru cunoscut ca si primul turist al tarii cara are impresia ca daca tace pare mai inteligent.
    8 2
  • someone
    degeaba ati scris de romania in acest articol. 140 km? sant 141 prea departe. trimiteti articolul la ministerul dezvoltarii, poate se prind de aluzie. aici insa nu are relevanta.
    8 0
  • diferenta intre opel astra si
    noi facem masinile in germania, si folosim ungaria ca si tara pentru stocurile noastre pe europa de est

    mercedes face masinile in ungaria si foloseste motoare de reno

    unde e dreptatea in viata asta?

    una costa 20 full cu discountul maxim, alta 30 cheala.
    8 1
  • continuare
    e un pamflet
    4 1
  • rezistenta
    Nu este vina nici unuia pentru ca nu au fost la conducere atunci cind s-a decis construirea uzinei de le maghiari de asta si multe altele poate fi acuzat cel dintii pirat al tarii care acum sade bine mersii si face pe nevinovatul.
    Deschideti ochii puneti mana pe carte si invatati.
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru