Mini va lansa un înlocuitor al lui Countryman până la sfârșitul anului 2016

de Sebastian Toma
Luni, 20.07.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini se pregătește să înlocuiască SUV-ul Countryman cu o nouă generație, care promite o schimbare de filozofie pentru cel mai mare model din portofoliul britanicilor.

MINI va lansa în 2016 un înlocuitor al lui Countryman, primul SUV al mărcii din Oxford. Acesta este așteptat să ajungă în showroom-urile Mini până la sfârșitul lui 2016 și promite să beneficieze de trăsături inspirate de Mini X-Raid, vehiculul de competiție care a câștigat de patru ori la Dakar. Viitorul Countryman va beneficia de platforma tehnică UKL a concernului german care deține marca Mini, ceea ce înseamnă că va fi frate de platformă atât cu actualul hatchback, cât și cu BMW X1 și Seria 2 Active Tourer. Peter Schwarzenbauer, șeful mărcii Mini, a declarat într-un interviu că este posibil ca viitorul BMW Seria 1 să nu primească platforma UKL cu tracțiune față odată cu schimbarea de generație, dar această posibilitate este încă în evaluare în rândul conducerii companiei.

Primele informații anunță o lungime de aproximativ 4.250 milimetri, cu 150 mm mai mult decât actualul Countryman, iar lățimea va fi redusă cu aproximativ 10 milimetri față de actualul SUV al mărcii din Oxford.

Surse din cadrul MINI promit un design și un caracter mai apropiat de cel al unui off-roader pentru următorul SUV al mărcii. Datorită noii platforme, succesorul lui Countryman este așteptat să fie mai ușor, mai economic, mai manevrabil și să aibă un portbagaj mai mare.

Urmareste Automarket
Mini Countryman a debutat în urmă cu cinci ani și a fost văzut drept o greșeală la momentul lansării, în 2010.
În scurtă vreme, SUV-ul a reușit să atingă o treime din vânzările Mini și a crescut semnificativ volumele atinse de constructorul din Oxford. A fost dezvoltată și o versiune cu trei uși a SUV-ului de la Mini, Paceman, care nu va fi continuată odată cu schimbarea de generație. Datorită noii platforme, viitorul SUV de la Mini va reduce costurile de dezvoltare și va putea fi oferit și în variante hibride plug-in, notează englezii de la Autocar.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru