Miza pe Seria 5: BMW începe să producă noua generație înainte de finalul lui 2016

de Mircea Meşter
Joi, 15.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW ne oferă o imagine cu un exemplar al viitoarei generații Seria 5 sub haine de camuflaj într-un comunicat care ne face cunoștință cu detaliile locurilor în care va fi produs modelul german.

BMW se concentrează în această perioadă atât pe Salonul Auto de la Paris, acolo unde marca germană va prezenta câteva versiuni noi ale unor modele de nișă ale gamei, cât mai ales pe dezvoltarea viitoarei generații a lui BMW Seria 5, principalul punct de atracție al anului viitor în gama mărcii.

BMW susține că viitoul Seria 5 va continua să fie produs la uzina din Dingolfing care asamblează, de asemenea, Seria 3, Seria 4, Seria 6 și Seria 7 în versiunile dedicate Europei. Pentru a găzdui linia de asamblare a noii generații, bavarezii au investit însă "câteva sute de milioane de euro" care au fost investiți în modernizarea și recondiționarea posturilor de lucru.

Totuși, apare o noutate absolută: unele versiuni vor fi produse de Magna Steyr la Graz în atelierele dedicate pe care unul dintre cei mai mari contractori europeni din zona asamblării auto le are construite în sudul Austriei. Magna Steyr nu se află la primul contract de acest tip cu BMW, austriecii asamblând cu succes până acum BMW X3 (între 2003 și 2010) și SUV-urile Mini Countryman și Paceman, construite în prezent de contractorul austriac.

Noul Seria 5 va începe să fie produs înainte de sfârșitul anului, iar lansarea sa efectivă pe piețele europene va avea loc la începutuil lui 2017.

Comunicatul de presă care ne oferă aceste informații este îmbogățit cu o imagine în care noua generație a lui Seria 5 este suprinsă sub camuflaj în zona de verificare a calității, însă fotografia ne oferă prea puține detalii pentru a ne face o idee legată de liniile noului model.

Comentarii (4)

  • mda....am inteles un seria 3 face lift si mai mare...sau un seria 7 intrat putin la apa
    6 7
  • Exceptionala masina. Cu siguranta va fi foarte bine vanduta.
    7 3
  • @RMD
    Seria 5 nu a dezamagit niciodata ! Dar nu va mai fi un 5 la nivelul lui e39 niciodata din pacate ! Epoca de consum a atins si BMW si nu mai sunt asa fiabile sau cu farmecul lui e39.
    2 5
  • @Scorpion
    mai lasati oameni buni retrairele astea retro.
    Ca era mai bine atunci , ca nustiu ce , aveau si masinele alea probleme cum au si astea noi acum.
    Oamenii le plac sa traiasca retro ...
    Desteptati-va odata se schimba lumea nu mai e cum a fost e mai bun in alt fel dar e mai bun...
    E30 1984 si E39 si e 46 aveau problemele lor nu erau cheie de biserica ...
    Mai lasatio odata si pentru totdeauna cu "masinele noi nu mai sunt ce au fost''
    ca intradevar nu mai sunt ce au fost sunt mai bune si punctum.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru