Salonul Auto de la Paris 2016

Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă

Publicat Marti, 13.09.2016
de Mircea Meşter
Comenteaza 2
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 1
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 2
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 3
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 4
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 5
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 6
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 7
Întunericimea Sa: BMW i8 Protonic Dark Silver este noutatea gamei i pentru această toamnă - Poza 8
În lipsa unor modele noi care să reprezinte premiere absolute, BMW mizează pe versiuni speciale construite în ediție limitată la Salonul Auto de la Paris. i8 Protonic Dark Silver Edition e una dintre acestea.

BMW a avut un an complicat. 2016 a fost anul centenarului mărcii bavareze, astfel că inginerii și designerii Grupului au fost ocupați cu dezvoltarea și prezentarea unor concepte aniversare care arată fabulos, dar care au avut efecte minore asupra vânzărilor globale ale mărcii BMW. În competiție directă cu Mercedes la nivel mondial, BMW a pierdut în 2016 teren și probabil că va termina anul pe locul al doilea la capitolul mașini vândute în zona premium, rivalii profitând de lipsa de premiere bavareze din acest an.

Ei bine, Salonul de Paris nu va rezolva problema prospețimii gamei BMW, treabă rezervată pentru anul 2017, când se pregătește noua generație Seria 5, dar încearcă să pluseze cu o serie de noutăți de nișă care rămân interesante pentru fani și nu numai.

Dacă despre Seria 3 Gran Turismo în versiune restilizată și despre noua variantă i3 cu autonomie extinsă am vorbit deja la momentele potrivite, a treia noutate pregătită de BMW este o versiune specială limitată la nivel de exemplare produse a sportivei hibride i8.

Aceasta se numește oficial i8 Protonic Dark Silver Edition și este a doua dintr-o serie de variante speciale care a început acum o jumătate de an prin prezentarea lui i8 Protonic Red.

Așa cum îi spune și numele, i8 Protonic Dark Silver Edition este caracterizat de o nuanță exterioară și interioară gri închis care-i oferă un aspect misterior, sobru și elegant în același timp. Există însă o complementaritate perfectă cu varianta Protonic Red, care emana sportivitate prin toți porii, deci probabil că BMW vrea să demonstreze că poate să să atragă două categorii diferite de clienți schimbând efectiv doar culorile de prezentare ale aceluiași model.

Mașina va fi produsă începând cu luna decembrie 2016 la uzina din Leipzig, dar nu va fi prelungită foarte mult tocmai pentru a asigura caracterul exclusivist al versiunii. De altfel, bavarezii susțin că i8 Protonic Dark Silver va puytea fi comandat de clienți doar până la sfârșitul anului și în limita exemplarelor planificate, fără a oferi încă detalii legate de numărul acestora.


Comentarii (2)

  • Deja incep editiile?Ce ti-e si cu editiile astea intunecate, luminoase ...
    4 0
  • au descoperit culoarea albastra si nu stiu cum s-o numeasca.:/
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru