Mobilitate: Daimler a devenit acționar majoritar la Chauffeur Prive, echivalentul Uber din Franța

de Petre Barac
Vineri, 22.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler a anunțat achiziția unui pachet majoritar de acțiuni la Chauffeur Prive, una dintre cele mai mari companii de ride-sharing din Franța, cu servicii similare celor oferite de Uber.

Grupul Daimler, prin divizia sa Daimler Mobility Services, caută să-și extindă oferta europeană de servicii de mobilitate printr-o nouă achiziție importantă.

Nemții au devenit acum acționari majoritari la o companie franceză de ride-sharing, similară Uber, după ce au cumpărat peste 50% din acțiunile Chauffeur Prive. Intenția Daimler este ca firma să fie cumpărată integral până în 2019.

Investiția face parte din strategia denumită CASE (Connected, Autonomous, Shared & Services și Electric).

Fondată în 2011, Chauffeur Prive susține că are în prezent 1.5 milioane de clienți și 18.000 de șoferi implicați în programul de ride-sharing. Serviciile francezilor sunt oferite în Paris, Lyon și pe Coasta de Azur.

Daimler Mobility Services este prezentă pe 15 piețe europene, oferind servicii precum car2go (car sharing), mytaxi (aplicație de taxi) sau moovel (servicii de mobilitate).

Via Daimler

Comentarii (1)

  • Exista cateva diferente intre Chauffeur Prive si Uber .. Vorbim de tarife fixe in anumite zone si posibilitatea de a comanda masina in avans. Adica, spre exemplu, de a fi sigur inca de seara ca dimineata cand vrei sa pleci la aeroport ai masinia la scara, ceea ce nu stiu daca se poate la Uber.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru