Moda SUV-coupe ajunge și la Porsche: Cayenne se pregătește de un frate coupe cu patru uși

de Mircea Meşter
Luni, 08.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelul X6, prin care BMW a reușit să aducă în zona SUV clienți care nu se gândeau anterior să-și achiziționeze o astfel de mașină, va fi preluat în viitorul apropiat și de Porsche, care testează ceea ce pare să fie un Cayenne cu alură de SUV cu patru uși.

Porsche Cayenne a făcut valuri uriașe în 2002, momentul în care constructorul german și-a lansat pe piață primul SUV. În condițiile în care pe atunci vorbeam despre un brand construit exclusiv pe o linie de modele sport de șosea, un "mamut" care-și făcea apariția în gamă era privit ca un intrus care strică imaginea, istoria și puritatea brandului. Între timp, însă, "mamutul" Cayenne a reușit câteva performanțe de vânzări fabuloase, fiind modelul care "alimentează" rezervoarele financiare Porsche la nivel mondial alături de Macan, nou-venitul frate mai mic. În plus, într-o lume din ce în ce mai plină de SUV-uri, Cayenne reușește să-și păstreze poziția de vârf la nivel dinamic, denumirea de Porsche al SUV-urilor potrivindu-i-se cum nu se poate mai bine. 

Ei bine, o serie de fotografii-spion publicate de colegii de la Motor1.com dezvăluie un posibil derivat al lui Cayenne, model care ar urma să primească o versiune cu alură de coupe. Modelul de dezvoltare este, bineînțeles, cel urmat de BMW cu X5/X6 și, ceva mai recent, de Mercedes-Benz, care a scos pe piață o versiune coupe a lui GLE, fostul ML. Iar logica dezvoltării unui astfel de model este simplă: atât timp când cienții sunt gata să plătească pentru un nou model care promite o abordare la fel de dinamică, poziția unui Cayenne Coupe în gama Porsche e cât se poate de naturală.

Ba chiar foarte naturală având în vedere că linia de coupe face parte din ADN-ul mărcii mai apăsat decât o fac "umerii" masivi ai unui SUV cu design clasic. 

Porsche nu a confirmat încă faptul că mașina surprinsă în fotografii este viitorul Cayenne Coupe. În imagini vedem însă testele de șasiu ale unui SUV mare, element trădat de garda ridicată la sol în condițiile în care caroseria de Panamera este una falsă și așezată la derută deasupra trenului de rulare.

În cazul în care viitoarea versiune a modelului german va prinde viață, aceasta va fi lansată după prezentarea viitoarei generații Cayenne, eveniment care va avea loc cel mai probabil în 2018.

via Motor1.com

Comentarii (2)

  • 2018 ? Cam tarziu....o sa le fure toti clientii noul X6 pana atunci..ar trebuii in toamna acestui an cel tarziu !
    2 2
  • Moldovean
    Acum nu mai e copie? Când a apărut GLE Coupe toți urlau că e copie după X6 neînțelegând că X6 inventase o nouă clasă ale cărei forme au fost urmate de ceilalți.

    Pe ideea asta, toate coupe-urile cu 4 uși sunt copii ale lui CLS care a deschis nișa în 2004, nu?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru