Ne civilizăm? 12 bulevarde din Bucureşti vor avea bandă unică pentru transportul în comun

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 20.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autorităţile vor să implementeze o bandă unică pentru transportul în comun pe 12 bulevarde din Bucureşti, pentru a verifica dacă viteza de deplasare a autobuzelor va fi mai mare.

Sistemul de transport în comun reprezintă una dintre principalele preobleme ale traficului din Bucureşti, întrucât autobuzele, troleibuzele sau tramvaiele înregistrează numeroase întârzieri.

Una dintre soluţiile care au avut succes în Europa a fost implementarea unor benzi unice pentru transportul în comun, însă acest lucru este dificil de pus în practică din Bucureşti din cauza faptului că cele mai multe bulevarde au cel mult trei benzi de circulaţie, iar prima dintre ele este ocupată frecvent de maşini parcate.

Totuşi, Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB) susţine că a identificat 12 bulevarde cu o lungime totală de 20.5 kilometri pe care pot fi testate benzi unice de transport.

Urmareste Automarket
Pe aceste rute, viteza medie a mijloacelor de transport în comun ar urma să crească de la numai 13 km/h, cât este în prezent, la circa 20 km/h, element care ar duce inclusiv la scăderea timpului de aşteptare în staţii.
Benzile unice vor putea fi utilizate şi de celelalte mijloace de transport în comun, cum ar fi taxi-urile sau serviciile de maxi-taxi.

"Reprezentanţii RATB au propus implementarea unui proiect pilot de benzi unice pentru 12 artere mari din Capitală, pe o suprafaţă de 20,5 km, prin care ar creşte viteza de exploatare de la 13 km/oră la 20 km/oră", precizează autoritartile.

Din păcate, RATB nu a menţionat care sunt cele 12 bulevarde din Bucureşti şi nici data de la care vor fi implementate noile benzi unice de circulaţie.

Via Digi24

Comentarii (7)

  • sogard
    care sunt bulevardele?
    0 0
  • Portiunea de sosea de la Arc pana la Charles de Gaulle are prima banda marcata "bus only" de vreo 2 ani cred. N-am vazut o zi in care sa se respecta asta. Trec pe acolo in fiecare zi in drum spre serviciu. Mult succes in implementare, n-o sa tina nimeni cont de asta
    8 1
  • Pista de biciclete, trotuare corespunzatoare cu rampe de acces la capete la trecerile de pietoni, iar banda exclusiv pentru transportul in comun nu e prea e utila acolo unde un autobuz trece la 5-10 minute sau mai mult, sta mai mult goala.
    2 1
  • emilian nume de reptilian
    Benzile o sa fie folosite de Pelicani si Leoni!. Mai ne trebuiesc inca 10 ani sa ne civilizam. Educatii fERENTARIUL!!!!
    4 0
  • cornel
    In multe tari am vazut banda speciala pentru Mijloacele de Transport in comun. Se respecta cu sfintenie, iar cine nu respecta, era prompt oprit si amendat.
    Din pacate in bucurestiul actual manelizat/tiganizat, in care politia este ca si inexistenta, nu o vad functionand.
    3 0
  • Ovidiu
    Punem o masina radar cu camera si primesti amenda timp de o luna de zile ....sau pana te plictisesti.
    in cazul in care nu functioneaza !?
    schimbi putin legislatia , instalezi camere video si trimiti procesul verbal acasa si la 3 abateri mai suspenzi si un permis pe vreo 3 luni....

    PS: Va mai arde de joaca?
    1 0
  • sandman
    O timpenie marca Firea-PSD. Ca si Oprescu care a facut Cal, Victoriei din 4 benzi in 2. 3:)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru