Nissan face un recall de 841.000 unităţi pentru Micra şi Cube

de Sebastian Toma
Joi, 23.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a anunţat o campanie globală de rechemare în service pentru modelele Micra şi Cube produse între 2002 şi 2006. Proprietarii vehiculelor afectate vor fi invitaţi de reprezentanţii mărcii la service pentru strângerea corectă a unor şuruburi.

Nissan a anunţat astăzi o campanie de recall în service care va include aproximativ 841.000 unităţi. Campania de rechemare în service vizează doar unele unităţi Micra şi Cube, produse între 2002 şi 2006. Potrivit celor de la Nissan, problema este legată de un şurub de fixare a volanului, a cărei strângere nu a fost realizată corespunzător. Constructorul nipon avertizează că doar unele unităţi au fost afectate, iar proprietarii vehiculelor suspectate că ar putea avea o defecţiune vor fi invitaţi la service-urile mărcii de reprezentanţii constructorului.

Purtătorul de cuvânt al mărcii Nissan, Noriko Yoneyama, a declarat că această potenţială problemă nu a cauzat nicio rănire şi niciun incident, recall-ul fiind o măsură preventivă. În cel mai rău caz, cei de la Nissan spun că volanul ar putea să nu reacţioneze la comenzile şoferului. Recall-ul va verifica uzura la nivelul volanului şi, după caz, va strânge respectivul şurub sau va înlocui volanul cu totul, în funcţie de starea acestuia.

Reprezentanţii Nissan estimează că operaţiunile vor dura 40 de minute pentru fiecare vehicul rechemat în parte.

Urmareste Automarket
Micra este alt treilea cel mai bine vândut model din gama Nissan. Până în 2010, Nissan a produs modelul Micra la uzina sa din Sunderland, Regatul Unit. Ulterior, Nissan a mutat producţia de Micra în Chennai, India, pentru a-i face loc lui Juke pe linia de asamblare.
Următoarea generaţie a lui Micra, programată să intre în producţie în 2016, va fi construită atât în fabrica din Chennai, cât şi la fabrica Renault din Flins, Franţa.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • Asta e pe principiul "hai sa facem si noi un recall ca sa nu ne plictisim". Unii fac rechemari in secret pentru cutii de viteze si parte electrica si altii pentru niste suruburi.
    11 8
  • Perfectiunea renaste calitate.Bravo Nissan!

    Daca era VW se faceau ca ploua =))
    7 10
  • @ala, de fapt '' unii chiar nu fac nici somati '' rechemari la service, iar altii isi asuma responsabilitatea pana si pt un surub. A se vedea DSG VW si recallul in China.
    5 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru