Nissan Leaf rămâne cea mai vândută mașină electrică în Europa: peste 40.000 de unități în 2018

de Daniel Popescu
Marti, 22.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan Leaf a fost cea mai vândută mașină electrică din Europa în 2018 cu peste 40.000 de unități. De asemenea, Leaf a fost cea mai vândută mașină în Norvegia, indiferent de tipul de propulsie.

Nissan a anunțat în această săptămână câteva date de vânzări interesante pentru modelul electric Leaf. Astfel, la nivel european, Leaf s-a comercializat în 40.699 de unități pe parcursul anului trecut și a rămas cea mai vândută mașina electrică de pe Bătrânul Continent.

De asemenea, Nissan Leaf a fost cea mai vândută mașină din Norvegia, indiferent de tipul de propulsie, după ce a fost comercializată în 12.303 unități. Succesul se datorează faptului că Norvegia este una dintre țările cu cea mai mare adopție de mașini electrice. De altfel, potrivit datelor oficiale, 31.2% dintre mașinile noi vândute în statul scandinav în 2018 sunt 100% electrice.

Nu în ultimul rând, Nissan susține că Leaf a rămas și cea mai vândută mașina electrică din lume. Totuși, este posibil ca Model 3 să fi obținut vânzări mai importante decât Leaf, însă Tesla va publica datele oficiale de vânzări pentru 2018 abia în 30 ianuarie. După primele opt luni ale anului, Model 3 reușise să depășească Leaf la vânzări la nivel global, însă este incert dacă a reușit să-și păstreze primul loc și la finalul lunii decembrie.

Cu numai câteva săptămâni în urmă, Nissan a anunțat o ediție limitată e+ pentru Leaf care oferă o autonomie de 385 de kilometri și un motor electric de 217 CP, însă aceasta va fi comercializată în Europa în numai 5.000 de unități.

Via Nissan

Comentarii (3)

  • In Germania nu a am vazut niciun Leaf pe strada. Doar la reprezentante. Nemtii nu cumpara masini electrice pentru folosire proprie,ei au nevoie de masini break sau SUV-uri unde sa incapa toata familia,bagajele plus animalele de companie. Si daca se poate sa tracteze si rulota de x tone. Masinile electrice sunt in general cumpărate de firme care isi petrec majoritatea timpului in orase,in rest pe autostrazi dieselul e inca stapan.
    14 4
  • cineva
    Electricele deocamdata sunt masina nr 2 a familiei. Prima e cea de care povesteste MA mai sus...
    7 2
  • Deci Leaf s-a vandut in UE in 2018 mai putin decat a vandut VW in Germania intr-o luna. Si asta cu toate ajutoarele primite la greu din partea tuturor guvernelor socialist-verzi din UE. Daca nu ar fi acele ajutoare, probabil nu vindeau nici 5000 de bucati.
    Astea sunt cifrele reale. Asa ar trebui pusa problema, spus adevarul, nu umflat tot timpul subiectul ca si cum toata lumea abia asteapta sa dea zeci de mii de eur pe o masina problematica si de o calitate indoielnica.
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru