Noi reguli pentru obținerea permisului auto: poți da examenul practic de mai multe ori dacă ai trecut de proba teoretică

de Sebastian Toma
Luni, 24.08.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O modificare de OUG în Monitorul Oficial simplifică procesul de examinare în vederea obținerii permisului de conducere pentru candidații care nu au trecut din prima de proba practică: pot fi reexaminați fără să repete și examenul teoretic.

Ministerul Afacerilor Interne a emis un ordin (nr 97/2015) prin care modifică și completează procedura de examinare pentru obținerea permisului de conducere, simplificând situația pentru cei care nu promovează examenul din prima, titrează Avocat Net.ro. Potrivit modificărilor, publicate în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 639 din 21 august, candidații care au fost declarați respinși la proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere vor putea fi reexaminați fără să repete proba teoretică. Noul examen practic va putea fi dat după cel puțin 15 zile de la picarea primului și înscrierea pentru acesta poate fi făcută doar cu achitarea taxei de examinarea și prezentarea dovezii de la școala de șoferi urmată că elevul a urmat cel puțin șase ore suplimentare de pregătire practică. Altfel spus, cei care pică proba practică a examenului de obținere a permisului de conducere pot să fie examinați din nou, dar numai după ce plătesc din nou o taxă și fac încă șase ore de pregătire practică.

În prezent, candidații care pică proba practică a examinării în vederea obținerii permisului de conducere sunt nevoiți să reia examenul teoretic pentru fiecare examinare practică în parte. Din data de 5 octombrie, momentul în care intră în vigoare modificarea Ordinului MAI nr.

268/2010 privind această procedură, va putea fi aplicat noul sistem. Cel mai probabil, doar candidații care pică proba practică a examenului auto după intrarea în vigoare a Ordinului MAI nr 97/2015 vor putea beneficia de noua facilitate.

Urmareste Automarket
Indiferent dacă noua posibilitate de reexaminare practică în vederea obținerii permisului de conducere va fi sau nu oferită candidaților care au picat această probă înainte de data de 5 octombrie 2015, cei care vor dori să aplice pentru a beneficia de această facilitate vor trebui să execute cel puțin șase ore de pregătire practică suplimentare la o școală de șoferi autorizată și vor avea nevoie de un dosar care să aibă toate actele în termenul de valabilitate.
Adesea, candidații respinși din start la examenul auto se trezesc că au cazierul expirat sau nu au achitat toate taxele necesare.

Via Avocatnet | Sursă foto

Comentarii (14)

  • Eliminarea târzie, dar binevenită, a unei absurdități.
    13 1
  • Tara condusa prin OUG! Nu sunt in stare sa voteze o lege coerenta si trebuie modificata.
    10 0
  • daca iei la limita examenul teoretic, si pici grav la practic, atunci "e" probleme
    7 2
  • @ lorinczi Limita e 22 din 26 ceea ce e ok. Daca era dupa modelul scoala/facultate si vorbeam de 13 din 26, atunci intr-adevar era o problema.
    10 0
  • Ce nu vor unii să schimbe este sistemul de evaluare / validare / monitorizare a instructorilor auto. De aici pleacă problemele.
    9 0
  • Automarket: un site dedicat gramaticii limbii Romane, un loc in care ocazional, din greseala, se mai discuta si despre masini sau cocalari.
    5 0
  • Ca să ne înțelegem cu toții în aceeași limbă, e nevoie și de gramatică. Iar o publicație, oricât de mică ar fi ea, trebuie să scrie și să informeze corect, fiindcă e un reper. Dacă un individ oarecare postează tâmpenii, impactul asupra celorlați e mic. Dar dacă o publicație scrie aiurea în mod repetat, majoritatea cititorilor vor avea tendința să imite comportamentul redactorilor. Apoi ne vom mira de ce interlocutorul vorbește ciudat. Ne vom înțelege tot mai greu.
    0 0
  • @LR ca fapt divers, exista o adresa destinata intrebarilor si sugestiilor.
    0 0
  • Am folosit (e drept, doar o dată sau de 2 ori) adresa destinată întrebărilor și sugestiilor, fără niciun rezultat. De atunci, prefer să mă adresez direct prin postări. Dar, dacă deranjez atât de mult, pot să mă retrag complet de aici. Eu speram, totuși, ca lucrurile să evolueze în privința calității AM.
    0 0
  • sofer model din Cluj
    Sincer E O MARE TAMPENIE! Ce daca mai trebuie sa dai sala? Inveti inca o data, inveti mai bine! Data trecuta poate ai luat sala cu 22 si ai picat traseul, a doua oara poate iei cu 26 si iei si traseul, care ii problema? Se incurajeaza leana in felu asta! E o vorba la noi in ARDEAL despre oamenii lenesi, dar ma abtin s-o spun! O idee proasta, nu e in toate tarile din Occident cum credeti voi! SI ASA AVEM DESTUI DOBITOCI IN TRAFIC, PE VIITOR CE NE ASTEAPTA?
    1 1
  • @LR Nu deranjezi deloc, personal insa, micile greseli gramaticale sau de exprimare, ma intereseaza mai putin. Pentru mine ar fi mai important un buton de edit al comentariilor, o mai buna moderare a comentariilor, eliminarea persoanelor care scuipa pe aici si strica toata comunitatea asta, revizuirea sectiunii de raspunsuri, unde intrebarile si raspunsurile apar uneori la cateva ore dupa ce au fost postate, as vrea sa vad mai mult continut legat de mecanica auto si intretinere, sfaturi utile, ghiduri pentru economisirea banilor prin intretinere si taxe, mai multa istorie auto, mai multa interactiune cu omu "de rand", potentialul cititor AM, as vrea sa citesc povestile si experientele unor adevarati pasionati auto (avem cativa si aici) si da, as vrea sa vad ceva lume noua pe aici, mai multi useri decat cei 5-6 care comenteaza regulat.

    Eu consider punctele astea mai importante pentru calitatea AM, decat niste scapari gramaticale, care oricum nu se rezolva daca ne apucam sa insultam redactorul articolului.
    1 1
  • De acord cu ce spui, în cea mai mare parte. Mulțumesc pentru înțelegere.
    1 0
  • Era o masura atat de normala asta, incat nici nu ar trebui sa ne bucuram! O asemenea lege trebuia sa existe in Romania in permanenta inca de la primul automobil! Ceea ce a fost pana acum era o mare aberatie si o bataie de joc tipic romaneasca. Pentru militienii spagari asta e o lovitura care sper sa ii doara!
    2 0
  • Clip cu Simularea 1 la examenul (sala) de permis auto:
    https://www.youtube.com/watch?v=7uLzC8B2jaA
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru