Noile Audi S6 și S7: modelele de performanță preiau motorul diesel de 349 CP și tehnologia mild-hybrid de pe SQ5

de Daniel Popescu
Joi, 11.04.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii tehnice pentru noile S6 și S7, care preiau de la noul SQ5 motorul diesel V6 de 3.0 litri și 349 de cai putere și tehnologia mild-hybrid.

Prima parte a acestui an este marcată de o serie de lansări importante pentru gama de modele de performanță a celor de la Audi.

După ce în luna februarie am aflat primele detalii despre revenirea în gamă a SUV-ului SQ5, iată că a venit momentul să primim o serie de imagini și detalii tehnice despre noile Audi S6 și S7.

Acestea renunță la sistemele de propulsie pe benzină și mizează pe același motor diesel dezvăluit pentru SQ5, cu mențiunea că în acest caz generează cu doi cai putere în plus.

Astfel, vorbim despre o unitate diesel V6 TDI de 3.0 litri care generează 349 de cai putere și un cuplu maxim de 700 Nm disponibil între 2.500 și 3.100 rpm, iar aceasta este acompaniată de o cutie de viteze automată triptonic cu opt trepte și de tradiționalul sistem de tracțiune integrală quattro.

În plus, S6 și S7 au primit și un compresor electric care are rolul de a elimina fenomenul de turbo-lag, dar și sistemul mild-hybrid de 48 V introdus inițial pe noua generație Audi A8 și care promite o reducere a consumului de carburant cu 0.7 litri/100 kilometri.

Pe baza acestor specificații tehnice, noul Audi S6 este capabil să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5.0 secunde, în timp ce S6 Avant și S7 au nevoie de 5.1 secunde.

Consumul mediu menționat de producătorul german este de 6.2-6.3 litri/100 kilometri pentru S6 și de 6.5 litri/100 kilometri în cazul lui S6 Avant și S7.

Opțional, clienții pot alege și direcția integrală dinamică, care la viteze de până la 60 km/h permite pneurilor de pe puntea spate să se rotească cu 5 grade în direcția opusă a pneurilor de pe puntea față. În schimb, la viteze de peste 60 km/h, sistemul opțional permite rotirea pneurilor de pe spate cu două grade în aceeași direcție cu pneurile față.

Așa cum se întâmplă frecvent în cazul modelelor de performanță, schimbările de design exterior și interior sunt mai degrabă subtile, iar modelele sunt echipate standard cu jante de 20 inch, sistem de navigație, Virtual Cockpit cu ecran de 12.3 inch, scaune sport Alcantara pentru S6, scaune "super sport" pentru S7 sau aer condiționat automat cu patru zone.

Audi S6, S6 Avant și S7 vor fi disponibile pe piața europeană începând din vara acestui an.

În Germania, prețurile de pornire sunt de 76.500 de euro pentru S6, 79.000 de euro pentru S6 Avânt și 82.750 de euro pentru S7.

Via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru