Noua mașină a poporului? Tesla Model 3 va costa 35.000 de dolari în SUA. Bonusurile guvernamentale pot scădea însă prețul la 25.000 de euro

de Mircea Meşter
Joi, 11.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Al treilea model din gama modernă a celor de la Tesla Motors are de acum și un preț de pornire oficial: 35.000 de dolari în SUA. Nu știm însă decoamdată care va fi moorizarea de bază și ce dotări va avea mașina în cea mai ieftină versiune a sa.

Deși este lovită la bursă de scăderea acțiunilor pe fondul incertitudinilor legate de producția SUV-ului Model X și a faptului că prețul carbutanților tradiționali sunt în cădere liberă la nivel mondial, compania Tesla Motors continuă să țină prima pagină în publicațiile auto din toată lumea. Iar ultima știre majoră legată de viitorul Tesla este una care a ridicat sprâncene prin birourile tuturor mărcilor tradiționale: al treilea model dezvoltat de Tesla în era modernă, care se va numi Tesla Model 3 și va avea dimensiuni apropiate de cele ale unui BMW Seria 3, va costa doar 35.000 de dolari în SUA.

Informația este una oficială, chiar dacă nu a venit pe un canal clasic, cum ar fi un comunicat de presă sau un articol pe blogul companiei. Asta pentru că cel care a anunțat prețul lui Model 3 este însuși Elon Musk, CEO-ul Tesla Motors, într-o postare pe contul personal de Twitter. 

Foarte interesant este faptul că prețul de achiziție al unui Tesla Model 3 în SUA va putea scădea până la 25.000 de dolari după adăugarea bonusului guvernamental central la care se adună bonusuri diferite în funcție de stat. 

După ce prețul de bază al lui Model 3 a fost publicat, marile necunoscute au rămas acum toate celelalte date tehnice, care vor fi dezvăluite parțial la sfârșitul lunii martie. Atunci vom afla probabil motorizările, autonomia și dimensiunile noului model, Tesla Motors urmând să pluseze, foarte probabil, cu un prim set de fotografii ale noii mașini.

Conform declarațiilor lui Elon Musk, producția oficială a lui Model 3 va începe în 2018, tot atunci urmând să fie onorate și primele comenzi, a căror listă se deschide în această primăvară.

Evident, prețul european al lui Tesla Model 3 nu este cunoscut încă. Dacă se va repeta însă scenariul pe care l-am notat în cazul fratelui mai mare Model S, ne putem aștepta la un preț de bază de 35.000-40.000 de euro, deci la nivelul unui Volkswagen e-Golf. Cum fiecare țară europeană în parte și-a setat însă o politică de bonusuri la achiziția unei electrice, prețul efectiv de achiziție al mașinii ar putea scădea până în jur de 30.000 de euro.

Comentarii (8)

  • Pe ambele postari de pe twitter scrie clar 2 septembrie 2015.
    Aiurea alegerea numelui, dupa S si X cade 3 fix ca nuca in perete, mi se parea mai potrivit Model A sau C.
    9 3
  • Pretul nu cred ca e real. Sincer. Pai Bolt-ul, care e compacta de volum costa 37.000$, iar Model 3 doar 35.000 in conditiile in care se vrea concurentul Seriei 3...premium deci?!?

    E ceva putred in Danemarca lui Musk...
    12 5
  • arogantul
    @lorinczi
    initial modelul se numea Model E, ca sa fie completat acronimul SEX prin cele trei modele, dar un alt mare producator a atacat tesla si astfel nu au voie sa foloseasca denumirea de model E, asa ca nea Elon a inversat E si a ajuns model 3.
    10 2
  • Outrageous
    Cititorii cred ca rateaza esentialul.

    Noua mașină a poporului? Vrea sa fie o ironie, nu? Dar ce mai popor !
    Ha ! In Romania oamenii inca isi mai fac de prima casa pentru 25k -30k euro, iar noi stam bine... in Africa, America de Sud si o buna parte din Asia, oamenii muncesc de rup pentru echivalentul a 5 euro pe zi.
    Mai aveati putin si scriati ca-i o actiune de caritate. Sa fim realisti, exista deja pe piata masini electrice foarte interesante si mult mai accesibile.
    12 3
  • o cam lungesc pana cand apare pe piata. momentan nu-i mai vad un viitor prea reusit teslei.

    tesla s - imbatraneste
    tesla X - super overpriced si design discutabil
    3 0
  • @outrageos
    PIB per capita in USA - 53k dolari
    PIB per capita România - 9,5k dolari
    raport - 5,5

    pret tesla model 3 - 35k dolari
    pret logan dotari medii - 9k dolari
    raport 3.8

    adică un american muncește mai puține luni pentru un tesla 3 decât un român pentru un logan, așa că chiar e mașina poporului, a poporului american
    0 5
  • 35k $ NU-i un pret mic, nici macar pentru un american.
    Un Ford Mondeo e 22k dolari in SUA. Nu conteaza ce zice marketingul. La calitate Tesla e sub constructorii de volum cu traditie.
    Cred ca un nou Nissan Leaf in 2017 va face treaba mult mai buna si va fi sub pretul actual de 25k dolari. Ce va face Tesla atunci? Va sta in patriotismul poporului american. Nu cred ca le convine!
    3 0
  • Dovada
    Majoritatea americanilor au mai putin de 1000 de euro in economii:

    http://www.marketwatch.com/story/most-americans-have-less-than-1000-in-savings-2015-10-06?link=sfmw_fb
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru