Noul Audi A4 Allroad: pentru familiile care visează la picnicuri în aer liber

de Bogdan Mirică
Luni, 11.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Detroit o nouă extensie în gama actualului A4. Este vorba despre A4 Allroad, varianta familistă gata să iasă în teren accidentat.

Cu ocazia Salonului Auto de la Detroit, eveniment la care participă și Automarket, Audi a decis să rotunjească gama noului A4. Modelul de segment mediu este declinat și în varianta Allroad, așa cum se întâmpla și cu vechea generație.

Pentru că vorbim despre un break ce se vrea a fi condus și în teren accidentat, Audi folosește panouri de protecție în zna inferioară a caroseriei. Ele sunt vopsite în culoarea gri sau în cea a caroseriei și au rolul de a proteja împotriva zgârieturilor. Partea frontală adoptă și ea un panou de protecție și un nou design la nivelul spoilerului. Profilul se individualizează cu ajutorul unor jante special desenate și al unor bare de prindere pe acoperiș.

Și pentru că în teren accidentat clienții vor avea nevoie de o gardă la sol ceva mai mare, ea fost mărită, comparativ cu cea a break-ului, cu aproximativ 34 de milimetri. Nu lipsește suspensia cu amortizoare adaptive oferită în standard, ca de altfel și tracțiunea integrală quattro.

Esential 272 de cai putere oferă cel mai puternic Audi A4 Allroad.
34 de milimetri este valoarea cu care a crescut garda la sol în cazul lui A4 Allroad.
Lista de motorizări include unități TFSI și TDI cu puteri cuprinse între 150 și 272 de cai putere și o rată medie a emisiilor mai scăzută cu 21 de grame/kilometru.
Agregatele diesel și benzină pot fi asociate unei cutii manuale cu șase trepte, unui S-tronic cu șapte trepte sau unei automate tiptronic cu opt rapoarte.

Noul Audi A4 Allroad are un portbagaj de 505 litri în condiții normale și de 1510 litri atunci când bancheta este rabatată. Toate versiunile vin cu deschidere electrică a hayonului și, opțional, cârlig de remoracare care se extinde prin simpla apăsare a unui buton.

Lista de opționale include și jante de 18 sau 19 inch din aliaj, un sistem multimedia MMI cu internet, un sistem de sunet 3D Bang&Olufsen cu 19 difuzoare (primul din segmentul mediu), pilot automat adaptiv, funcția Stop&Go pentru rularea în traficul aglomerat și avertizare pentru coborârea din mașină.

A doua generație a modelului Audi A4 Allroad va ajunge în showroom în vara acestui an, nu înainte de a bifa un debut live și în Europa, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, în luna martie. Prețurile pentru piața din Germania încep de la 44.750 de euro.

Automarket se află la Salonul Auto de la Detroit.

Dacă vreți să vedeți o galerie foto, click aici.

Comentarii (3)

  • mda...
    eu visez masina mai degraba ca ...picnikurile in aer liber ...
    9 1
  • Sunt curios cum o sa fie pozitionat ca pret fata de (noul) Q5. Pare o varianta mai adecvata realitatii la care este supus un Q5.
    5 0
  • Nu ma pot obisnuii cu maneta aia de la schimbatorul de viteze si cu continuitatea grilei fantelor de aer pe tot bordul masinii. Recunosc ca nici farurile sau grila nu ma prea incanta. Prefer A6 Allroad actual care arata mult mai bine chiar daca a aparut mai de mult fata de acest A4. Dai mai multi bani dar ai masina !
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru