Noul Lexus LS se va lansa în 2016 şi va avea un design emoţional

de Bogdan Mirică
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus lucrează deja la noua generaţie a modelului LS. Acesta se va lansa în 2016 şi va miza pe un design emoţional pentru a cuceri publicul din acest segment pretenţios.

În condiţiile în care noua generaţie Mercedes S-Klasse a fost deja încoronată regina segmentului de lux, iar BMW se pregăteşte să răspundă anul viitor cu cel mai tehnologizat Seria 7 de până acum, Lexus nu putea sta cu mâinile în sân.

Constructorul japonez lucrează deja la noua generaţie a limuzinei sale LS, programată să debuteze pe piaţă abia în 2016. Alain Uyytenhoven, şeful biroului de design Lexus Europa, a făcut lumină în această situaţie, anunţând că viitorul vârf de gamă va miza pe un design ceva mai emoţional, ceea ce înseamnă că ne putem aştepta la ceva diferit de restul gamei.

Omul de creaţie a exclus posibilitatea de a vedea o siluetă de coupe, ca în cazul altor modele, şi a criticat stilul clasic şi plictisitor al sedanurilor pentru piaţa din Rusia. Prin urmare, Lexus LS va avea un design care va ieşi în faţă, care se va diferenţia.

Esential 2016 este anul în care va fi lansată noua generaţie a limuzinei LS.
În planurile de viitor ale diviziei premium Toyota intră şi o nouă generaţie a crossover-ului RX.
Prezent deja de mai mulţi ani pe piaţă, RX va fi înlocuit anul viitor de un model ceva mai mare, dar care va păstra configuraţia cu cinci locuri.

El va fi însoţit în viitorul ceva mai îndepărtat şi de un SUV compact, de mici dimensiuni, capabil să se bată cu Mercedes GLA, mai ales pe piaţa din Statele Unite. Promisiunea japonezilor este însă una fermă: modelul nu va căuta să urmărească cu orice preţ profitul.

Comentarii (11)

  • După 4 ani schimbă generația? Foarte probabil a avut vânzări modeste la puțin peste 2 ani de la lansare, dar daca nu urmăresc neapărat profitul, n-ar trebui schimbat așa repede.
    12 2
  • Design emotional= copiaza modele germane de succes si au facut o masina premium japoneza.
    8 3
  • Ala este design emotional? M-a apucat batzul de atata emotie!
    7 3
  • Se pare ca unii sunt debili la cap.Lexus este singurul bramd din industria auto care ofera un design sofisticat, nu vad care-i faza cu " copy-paste-ul " ...iar se umple tara de " experti" .

    Cat despre noul model cu siguranta va fi o adevarata revolutie in acest segment. Dupa ce am vazut ce au putut sa faca cu NX se pare ca Lexus nu prea se joaca. Designul pare unul revolutionar si total diferit, cu un stil aparte si rafinat. Acest viitor Ls va umili noul S class .4 ani mi se pare ok pt a trece la noua generatie, deodata ce Mazda 6 abia lansata de un an va trece in decembrie la un facelift discret.
    4 9
  • Am vazut fotografia,si este adevarat.Designul este revolutionar.Stilul rafinat iese prin toti porii. Daca mai spui ca este si total diferit,gata ,ai si pleznit cu pleonasmul.Revolutionar si total diferit este acelasi lucru.Se pare ca tu esti singurul expert.Pana va umili alte marci,mi trebuie sa curga apa pe garla.Cum mama lu' dracu ,deja le stii tu pe toate? Debil la cap ? Sau doar debil? Cred ca numai debil,este sufficient. BTW ,il stii cuva pe @mafia?
    8 2
  • @eu
    Noul model va avea butoane electrostatice?
    7 1
  • Si eu sunt foarte emotionat de cate ori apare un legsus nou. Ma intreb pe cine va copia de data asta ....
    4 4
  • Butoanele electrostatice sunt ceva normal pt japonezi ( cand ei sunt liderii tehnologiei in lume ), mai anormal este ca simptomele neplacute s-au agravat si ti-au afectat si ideile " originale " . pfffff ce de meseriasi pe aici.
    2 8
  • @yakuza,ai revenit in fortza,asa-i? Liderii tehnologiei in lume ? De cand? Pffff.....Cand o sa incepi iarasi sa preiei ideile altora? Si comentariile ? De nde ti-o fi venit chestia cu copiatul ? Nu cumva de la Pinocchio?
    Ce viatza imputita poti ai !
    5 1
  • Romanasii sunt cei mai buni cand vine vb de comentat pro si contra marcilor straine oricare ar fi ele, insa uita un lucru: marca nationala Dacia ( a tuturor romanilor ) nu se va ridica in veci la nivelul Toyota, dar adminteri Lexus sau a altor competitori derivati.
    0 7
  • Oare unde ar fi fost industria auto nationala fara cei de la Renault? Cu mult in fata Toyolex...,asa-i @andru?
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru