Noutăți pentru funcția semi-autonomă Tesla Autosteer: limitele de viteză pentru utilizare au fost relaxate

de Daniel Popescu
Marti, 09.05.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Funcția semi-autonomă Tesla Autosteer poate fi folosită până la viteze de 144 km/h pe autostrăzi și la orice viteză pe celelalte tipuri de drumuri.

Tesla a anunțat o nouă versiune software pentru funcția de condus semi-autonom Autopilot, prin care limitele de viteză la care poate fi folosită opțiunea Autosteer au fost relaxate.

Astfel, funcția poate fi folosită la viteze de până la 144 km/h pe autostrăzi, după ce până acum era limitată la 128 km/h. În plus, în cazul celorlalte tipuri de drumuri, limitarea de 56 km/h a fost eliminată.

Funcția Autosteer permite mașinii să-și păstreze banda de mers fără intervenția directă a șoferului, însă Tesla avertizează șoferii să țină în permanență mâinile pe volan pentru a putea interveni rapid în caz de nevoie.

Pe de altă parte, Tesla le cere acordul proprietarilor să permită companiei să colecteze clipuri video realizate de sistemele de camere video ale mașinilor cu scopul de a îmbunătăți sisteme de condus autonom.

"Trebuie să colectăm scurte clipuri video utilizând camerele video ale mașinii pentru a învăța cum să recunoaștem lucruri precum liniile de demarcație ale benzilor, semnele de circulație și poziționarea semafoarelor.

Cu cât mașinile învață mai mult, cu arăt abilitățile autonome vor fi mai bune", este explicația oferită de Tesla.

Tesla dă asigurări că nu va colecta date personale precum numărul plăcuței de înmatriculare sau alte detalii strict legate de date personale ale șoferului.

Via TheVerge

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru