Tesla atinge un nou prag: 6 milioane de mașini electrice produse

de Silvian Irimia
Duminica, 31.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla atinge un nou prag important deoarece tocmai a scos pe porțile uzinei mașina cu numărul 6 milioane. Mașina care a marcat acest prag a fost un Model Y.

Tesla a atins un alt obiectiv important, producând 6 milioane de vehicule electrice, la 16 ani după lansarea primului său model, Tesla Roadster. Această realizare marchează un moment semnificativ pentru producătorul de vehicule electrice. Cu toate acestea, în ciuda acestui succes, Tesla se confruntă cu mai multe provocări.

Se pare că vehiculul cu numărul șase milioane este un Model Y, cea mai bine vândută mașină de pe planetă. Anul trecut, Tesla a vândut 1,23 milioane de astfel de vehicule. Încă din septembrie 2023, se părea că Tesla ar putea atinge această cifră de 6 milioane foarte devreme în 2024.

Producția modelului Cybertruck ar trebui să crească pe tot parcursul anului 2024 și noul Model 3 al Tesla ar putea ajuta compania să crească vânzările. Cu toate acestea, momentul acestui anunț sugerează că Tesla nu rulează pur și simplu la capacitate maximă de producție constantă.

A produs mașina cu numărul 4 în martie 2023 și al 5 milion în septembrie 2023.

Acest lucru semnalează că producția este constantă, în ciuda faptului că Tesla a declarat că a construit capacitate suplimentară începând cu martie 2023.

Având în vedere istoricul vânzărilor de vehicule electrice ale celor de la Tesla, fără îndoială că încearcă să maximizeze profitul și cererea pe baza tendințelor de pe piață. Alți producători auto, cum ar fi Ford, și-au redus obiectivele de producție și se pare că nici Tesla nu operează la capacitate maximă.

Acest lucru are sens având în vedere că tocmai a avut cel mai slab trimestru din 2022. Fără îndoială, competiția de la BYD, închiderile temporare ale fabricilor și vânzările mai lente în general au contribuit la acea scădere. În ciuda neatingerii obiectivelor, Tesla a înregistrat totuși o creștere cu 8 la sută a vânzărilor generale în primul trimestru.

Comentarii (2)

  • oricine
    Haterilor. Deșteptarea ! Ăștia lucrează pentru dispariția fumigenelor și vouă nu vă pasă ? Măcar să îi lătrați un pic.
    0 0
  • Ce chestie…. Tesla or fi ONG, niște filantropi, eram convins că vor profit, capitalizare la bursa etc.…”Vânzările Tesla la nivel mondial au scăzut cu 8,5%, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut”… eu v-am spus :))
    PS eu nu “urăsc” BEV-urile (ar fi ridicol și inutil), nu “ele” scriu propaganda si vopsesc cioara, nu ele se autointitulează “cu zero emisii”, și lista continuă. Asta nu înseamnă că trebuie tolerate focile spălate pe creier. Majoritatea focilor utilizează direct și indirect (alimente, haine, servicii etc.) fosili, dar urla sus și tare ca cei care nu se “botează” într-un BEV omorâm planeta, bebelușii, pinguinii și ursii polari.
    Cam asta-i “buba” ipocrizia și falsitatea… și sa nu uit, cam ce ai spus tu este lătrat ;) de pechinez :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru