Până unde va merge inteligenţa artificială? BMW crede că maşinile îţi vor cunoaşte starea de spirit mai repede decât soţia

de Daniel Popescu
Duminica, 12.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anticipează că inteligenţa artificială se va dezvolta atât de mult încât maşinile vor fi capabile să intuiască starea de spirit a şoferului mai repede decât soţia.

Industria auto traversează o perioadă de schimbări profunde prin dezvoltarea unor tehnologii autonome, însă lucrurile nu se vor opri aici.

Oficialii BMW anticipează că maşinile vor avea într-un viitor rezonabil inclusiv inteligenţă artificială, prin care computerul de bord va fi capabil să intuiască starea de spirit a şoferului.

"Imaginează-ţi că intri în maşină şi recunoaşte imediat în ce stare de spirit eşti, probabil chiar mai rapid decât soţia. Companionul pentru maşină este chiar asta: un companion real care te va cunoaşte ca persoană şi care îţi răspunde la fel ca o persoană", spune Harald Krueger, CEO-ul BMW.

O astfel de inteligenţă artificială va genera în mod cert numeroase temeri din partea clienţilor, însă Krueger susţine că tehnologia va fi utilizată doar într-un scop pozitiv de către producătorii auto.

Urmareste Automarket
"Cred cu adevărat că nu este o ameninţare pentru noi, ci o oportunitate uriaşă.
Mobilitatea va deveni mai versatilă. Nu va necesita niciun efort, va fi disponibilă la cerere şi adaptată la cerinţele individuale ale consumatorilor"
, a adăugat el.

Pe de altă parte, schimbările sunt generate şi de influenţa tot mai mare a companiilor de tehnologie în industria auto, în special a celor de la Google sau Apple. Unele companii tehnologice intenţionează să lanseze chiar maşini electrice sau diverse funcţii autonome.

"Până de curând, competitorii noştri erau Mercedes, Audi şi Porsche. Acum ne uităm la nou-veniţi precum Tesla sau Faraday Future. Cine ştia aceste companii cu 10 ani în urmă? Şi, desigur, avem jucători de tehnologie precum Google, Apple, Baidu (n.r - motor de căutare din China) sau Alibaba (n.r - Amazon-ul Chinei). Asta demonstrează că industria noastră se schimbă", mai spune Krueger.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • orice aplicatie se bazeaza pe sisteme de modele care sunt interpretate in functie de anumite criterii mai pe inteles culege informatie(bataia inimii ,marimea pupilelor gestica etc) pe care o proceseaza si o categorizeaza dand in final un rezultat conform modelilui in care se incadreaza...cu o oarecare marja de eroare +/-....x%....in cazul OMULUI trebusoara asta nu prea functioneaza de ce omul este fiinta condusa nu de instincte ci de alegeri de multe ori impreizibile(nici lui nu-i vine sa creada de ce?)....dar...bmw stie
    6 3
  • asta e simplu, femeile sunt interesate de banii pe care ii faci, nu starea ta.
    5 2
  • Mai in gluma, mai in serios, masina autonoma va fi doar o simpla aplicatie a intergentei artificiale (AI).

    Pana acum pasii mari au fost revolutia in comuncatii. Apoi a fost internetul. Pana de curand a fost conectivitatea si Cloud-ul. Astazi toata lumea este conectata la Cloud. Urmatorul pas major va fi AI. Sunt foarte multe de scris pe tema asta dar va fi poate una din cele mai mari provocari ale finiintei umane, in care adaptabilitatea noastra va fi intinsa la limita. Pentru ca toata stiinta pe care o avem astazi va putea fi pusa in algoritmi si procesata la viteze incredibile, iar deciziile (superoptimizate) se vor lua in fractiuni de secunda.

    Pe langa asta, societatea asa cum o stiam noi, se transforma foarte imprevizibil. Am trecut prin cateva experiente in ultima vreme care m-au pus pe ganduri. Informatiile devin tot mai multe si mai greu de analizat. Este foarte interesant de vazut de va fi in viitor, ba chiar in viitorul imediat apropiat, dar eu cred ca avem toate sansele sa asistam la cateva revolutii fundamentale in viata noastra. Automobilul autonom si electric vor fi doar o mica picatura. Mi se face pielea gainii la gandul ca anumite lucruri pot ajunge pe mainile unora care nu au educatia, cultura si responsabilitatea pentru a intelege consecintele care pot rezulta din jocul cu focul ... informational. Si cand spun asta nu ma refer doar la IT.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru