Performanţă istorică: Simone Tempestini a câştigat titlul mondial la juniori în Campionatul Mondial de Raliuri

de Daniel Popescu
Luni, 03.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Simone Tempestini a devenit campion mondial la juniori în WRC cu o etapă înainte de finalul sezonului, iar anul viitor va progresa la clasa WRC2, unde va concura cu un Citroen DS3 R5.

Simone Tempestini a scris istorie pentru România după ce a reuşit să obţină titlul mondial la juniori în Campionatul Mondial de Raliuri.

Italianul a ocupat locul 4 în Turul Corsicii, una dintre cele mai dificile etape pe asfalt din calendarul competititional, iar rezultatul a fost suficient pentru a cuceri matematic titlul cu o etapă înainte de finalul sezonului. Chiar dacă are naţionalitate italiană, Tempestini afirmă că din punct de vedere sportiv se considera român.

"Sunt extrem de fericit. Nu am cuvinte acum şi cred că abia mâine (n.r - luni) voi înţelege ce s-a întâmplat cu adevărat. Le mulţumesc suporterilor de acasă care ne-au susţinut permanent şi asta a fost foarte important pentru mine. Sunt mândru că două ţări sunt fericite pentru rezultatul nostru, dar, aşa cum am mai spus, din punct de vedere sportiv eu mă consider român 100%”, a precizat pilotul echipei Napoca Rally Academy.

Urmareste Automarket
În urma acestei performanţe, Tempestini va concura anul viitor în WRC2, a doua clasă valorică a Campionatului Mondial de Raliuri.
El va lua startul în 6 etape la volanul unui Citroen DS3 R5.

Tempestini şi-a asigurat deja titlul în Campionatul Naţional de Raliuri, la fel ca şi anul trecut. Pentru pilotul italian urmează participarea la Raliul Marii Britanii, ultimă rundă a sezonului din WRC. "Nu vreau decât să mă relaxez câteva zile, dar aştept cu nerăbdare etapă din Marea Britanie unde vreau să merg cât mai tare posibil", a încheiat el.

Via Napoca Rally Academy

Comentarii (8)

  • someone
    felicitari Simone....si la anu',la mai mare in WRC2
    13 0
  • Bravo! Bravo! Bravo!
    A crescut enorm in ultimii ani, iar titlurile nationale nu sunt decat o dovada in acest sens. Ii doresc mult succes mai departe, si sper ca intr-o zi (cat mai curand) sa reprezinte Romania si ca pilot.

    Si bravo Napoca Rally Academy!

    O precizare pentru (eventualii) carcotasi. Simone incearca sa obtina cetatenia romana, dar se pare ca autoritatile nu ii permit deocamdata acest lucru. Daca era fotbalist, deja erau toti la TV sa sara la gatul autoritatilor, dar asa, a avut "ghinionul" sa fie pasionat de motorsport, asa ca interesul este foarte scazut, fara priza la public.
    23 0
  • @raduvlase

    Ma raliez intrutotul punctului tau de vedere. Cu o precizare. Simone ar fi obtinut cetatenia romana nu doar daca era fotbalist ci si daca era maldavan di pisti Prut....
    14 0
  • someone
    @radu: ai dreptate, la noi , automobilismul apare la stirile sportive, numai cand se descrie ultima masina achizitionata de cine stie ce pseudo-fotbalsit.
    sant curios daca aceasta performanta a lui simone va primi macar un mic rezumat de 5 minute la vreo televiziune romaneasca
    8 0
  • Bravo lui! Mult succes în continuare!
    3 0
  • @someone

    Exista si exceptii laudabile. Una dintre ele o reprezinta, in opinia, mea emisiunea realizata de colaboratorul Automarket Bogdan Mirica!
    0 0
  • Bravo lui! Am vazut de curand un reportaj cu el testand un Focus RS. Rar mai vezi campioni tineri asa modesti si cu atata bun simt, asa ca nu mira pe nimeni ca nu are priza la publicul consumator de berbecul albanez si oile sale. Si apropo, vorbeste o romana mai buna decat multe dintre "vedetele" de la rubrica sport.
    3 0
  • Felicitari!
    Toata echipa merita felicitata , deoarece avem un sport de echipa.
    Suces in ceea ce priveste proiectele de viitor!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru