Peugeot 2008 - primele imagini cu rivalul lui Nissan Juke

de Dragoș Băltățeanu
Sambata, 05.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primele imagini cu noul model Peugeot au ajuns pe internet ceva mai repede decât și-ar fi dorit constructorul francez. Noul crossover Peugeot a fost anunțat de un concept prezentat la Salonul Auto de la Paris de anul trecut.

Primele imagini cu crossover-ul Peugeot 2008 au ajuns pe internet înainte de lansarea oficială a noului model. Ele au fost publicate de revista de specialitate L'Argus. Peugeot anunțase că va lansa un nou model de clasă mică, un rical pentru SUV-urile mici ca Nissan Juke sau Opel Mokka. Ba chiar a prezentat un concept la Salonul Auto de la Paris din toamna anului 2012.

Nu există prea multe detalii tehnice despre noul Peugeot 2008. Știm doar că are 4.140 mm lungime și 1.740 mm lățime. Despre motorizări, putem anticipa că va folosi aceleași propulsoare ca și modelul 208 cu care este strâns înrudit. Cel mai puternic motor va fi probabil un 1.6 turbo benzină de 156 CP.

Noul model Peugeot va fi asamblat în Franța la uzina de la Mulhouse, apoi în China și Brazilia. Vânzările vor debuta în partea a doua a acestui an. Lansarea oficială va avea loc la Salonul Auto de la Geneva, din luna martie.

Via Carscoop | L'Argus

Comentarii (29)

  • antiqua
    destul de fain peste multi concurenti...sunt convins ca va avea si motoare diesel destul de bune...ar fi de preferat o unitate mica de vreo 1,6 (hdi) si peste 130 cp...
    18 4
  • Doamne - IUBESC COMPANIA ASTA. Scot niste modele deosebite - pline de armonie si deosebit de originale.
    15 21
  • SONDAJ--Pentru colegii mei cititori--Credeti ca PSA va da faliment in curand?
    20 34
  • Nu cred...au 508,o masina fiabila si buna...acum scot acest 2008...dar nu...nu cred! Parerea e strict personala...
    27 16
  • un oarecare
    Nu arata rau deloc!asteptam preturi!
    26 13
  • andrei
    parca-i lipseste ceva!!
    12 18
  • La exterior eu cred ca-i va face mare concurenta lui mokka si poate ca va fura si clienti de la juke. Dar sa asteptam preturile in raport cu ce ofera.
    La intrebarea cu falimentul, (PSA), nu cred, un constructor pe cale de faliment nu se apuca sa lanseze modele noi mai cu seama concepte (ultimul Onyx). Iar daca viitorul 308 va arata la fel de bine ca 2008 impreuna cu acesta, 208, 508 vor face o echipa buna pentru a readuce Peugeot in topurile vinzarilor.
    9 12
  • Da andrei, ii lipseste o blonda sexy langa masina.
    19 14
  • arata bine
    17 21
  • In nici un caz nu vor da faliment. Doar ca se vor chinui o perioada cu banii, poate cativa ani.
    Si referitor la masina, imi place. Parerea mea e ca Peugeot ar trebui sa se gandeasca bine la preturi. Pentru ca, daca tinem cont de modele derivare din cele de baza, asa cum sunt 3008 sau 5008, preturile sunt putin cam mari fata de concurenta.
    27 7
  • @Faurelianu: Nu are cum sa dea faliment. Numai in Romania sunt o multime de posesori de Peugeot care le apreciaza. Mai ales motorizarile HDI. Au aliante puternice.
    Sa nu uitam de 406 care a ridicat mult Peugeot. Acuma au niste modele interesante.
    22 13
  • Daaa arata bestial de bine.Rafinamentul curge din toate partile.Stilul din toate directiile iar eleganta din toate reflexiile.Iar fiabilitatea este cea mai buna din lume.Si nu mint ,nu,nu,chiar spun adevarul.Mecanicii joaca biliard in service-ul Peugeot de plictiseala .
    14 30
  • LauCalin
    @Mafia, jucau biliard mai ales acum cativa ani cand PSA le livra diesel-urile si celor de la Toyota. ;)
    25 9
  • LauCalin
    La multi ani si tie si un an cat mai bun :)
    Inainte de toate, daca iti amintesti, cand s-au lansat tripletii aveau doua motoare: 1.0 de la Toyota si 1.4 HDI de la PSA. Cel de la PSA a fost scos din oferta cam dupa un an si jumatate din cauza cecerii scazute pentru el (crestea pretul masinii prea mult).
    Intereseaza-te de originele lui 1.4 D4D si 2.0 D4D si vezi unde se afla. ;)
    17 6
  • Stai putin, a detronat la ce? Nu de alta, dar o masina nu e compusa din motor si PSA nu o data a luat premiul Engine of the Year cu motoarele HDI.
    17 8
  • BaditzaEx
    PSA n-or sa dea faliment mai ales ca au cam taiat intelegerea cu General Mafia, PSA mai ales Citroen prin sublimul DS5 au masini f frumoase, elegante si cu printre cele mai bune motoare diesel in lume HDI
    @Mafia tot conglomeratul ala al tau, super-fiabilus nu-s in stare sa scoate un diesel cat de cat ok, Lexus IS ?!, ce-i cu el??? aveau un diesel de 2,2 si 150 Cp PATETIC !!!, cand PSA au 2.0 160 cp neavand resursele primului constructor mondial la vanzari, asa ca vax ! ;-) iar la rafinamentul motoarelor diesel deja putem spune Sayonara
    12 10
  • peugeot
    nu stiu voi dar eu am in familie un peugeot cu motorul 2.0 hdi 110 cv, cumparat de la 97k km reali, in prezent 206k km, si in afara de faptul ca am schimbat de 2 ori furtunul de la turbo, si am reincarcatul filtrul de particule, 0 probleme la motor, Mers optim, 2000-2500-3000 rpm in functie de drum, fara accelerari bruste si mers subturat, super rafinat motorul, la drum lung este o adevarata placere. Sigur, ca orice masina are unele minusuri dar asemeni unui om inima conteaza. Si omul, degeaba e frumos sau popular daca are o inima de caine. Mai bine asa decat sa ajung sa ma fac sa cred pe mine ca a schimba un set de injectoare sau alte piese importante e absolut ceva normal, si ca e vina motorinei din tara, sau alte motive care nu fac altceva decat sa ma faca pe mine sa ma simt bine si sa neg realitatea. Radeti toti, ca e Peugeot, lumea am observat ca incepe sa le aprecieze din ce in ce mai mult, si sa le cunoasca atuurile. Sanatate la toata lumea si numai bine.
    16 4
  • kumite
    La inceput a fost dieselul de la PSA,acum va fi sasiul si dieselul de la BMW.Mama, ce mai premium get beget ,pur,original japonez! Fara dubii Lexus este producatorul premium numarul 1.Si cand te gandesti ca au editie de lux,cu lemn de bambus pe usi si pe bord.Mai lipseste si mascota.Un Panda finut,rafinat si plin de inteligenta creatoare! Sic!
    13 6
  • Vad ca se adevereste treba cu deviatii....Folosesc tot ce la cade la indemana.Unii folosesc sarmale,caltabosi.Nici nu-i de mirare ca ai ramas cracanat.Tu esti ala care intreaba : "imbuci ceva?"Pofta mare!
    4 12
  • arata bine masina, sa vedem si la preturi, ca daca va fi peste 25.000euro...o sa ne uitam la ea doar in showroom-uri.
    12 2
  • O alta bazaconie marca PSA.

    Cand auziti de Peugeot, Renault si Citroen fugiti ca de naiba de ele, mergeti in serviceuri si intrebati si o sa-mi dati dreptate.
    10 27
  • Dragul meu EDY - nu cred ca ai dreptate pentru ca toti producatorii au probleme. Sa nu uitam de Toyota, Ford, W, Mercedes etc.
    Este doar o parere de-a ta ca masinile frantuzesti sunt proaste. Cauta probleme Golf 5 si ai sa vezi acolo defecte.
    17 10
  • Haideti sa nu mai criticam constructorii francezi. Am observat ca unii nu au vazut alte masini decit M-B, BMW, Audi VW si Toyota (Lexus). Personal toata viata am visat sa-mi iau Golf 4, si mi-am luat desigur dupa posibilitati 1.4 16v 156000km sh dupa doi ani am hotarit sa scap de el din cauza fiabilitatii, apoi am procurat cu acea suma un 307 1.4HDI 190000km, la prima incercare am ramas socat de comportamentul masinii pe drumuri rele. Dupa doi ani am parcurs 35000km, nici o problema de fiabilitate. Da, are si mici minusuri in raport cu golf 4 insa Peugeot m-a surprins placut.
    8 2
  • tipic romaneste...daca il intrebi pe unul dintre acesti "cunoscatori" de unde stie el ca masinile franceze sunt proaste,vei primi un raspuns de genu "pai il stiu pe unu care il stie pe altu care il stie pe unu ca are masina franceza".scoateti fratilor capul din fund,cercetati o statistica si veti vedea ca marcile "consacrate"pe care le credeti voi fiabile nu sunt chiar asa de fiabile si veti avea surpriza ca multe din modelele franceze sa fie in fata lor...
    30 13
  • Edy @ je_
    Masinile frantuzesti nu sunt PROSTE sunt CELE MAI PROASTE.

    Nu zic ca restu masinilor nu se strica, da astea frantuzesti sunt cele mai petarde - cred k asta e politica lor - pret mai mic la vanzare si coada la service.
    10 28
  • kumite
    Cand esti mort,nu stii ca esti mort.E doar greu pentru celalti.La fel si cand esti prost!
    15 11
  • Jurnal Auto
    Arată chiar foarte bine, dar sunt curios în privinţa preţului. Sincer, în cazul lui 4008 acesta este unul mai mult decât exagerat.
    6 7
  • Kumite, ai de la mine votul pentru "replica saptamanii". :):):):):)
    7 8
  • kumite a mai dat el destule replici.Si chiar bune.A fost una despre cei care te vor invinge,pt.ca au multa experienta.Zicea despre aceia care te vor trage la nivelul lor inferior,si acolo vei fi invins.
    0 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru