Peugeot ar putea extinde gama de SUV-uri cu un model de mari dimensiuni: 7008, planificat pentru lansare în 2024

de Daniel Popescu
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot intenționează să lanseze un SUV de mari dimensiuni numit 7008 în cursul anului 2024, ca urmare a succesului înregistrat de actuala gamă, potrivit unor informații neoficiale.

Peugeot a aplicat cu succes o strategie de transformare a monovolumelor sale în SUV-uri, iar 3008 și 5008 sunt în prezent printre cele mai vândute modele din gama constructorului francez.

Ca urmare a aprecierilor primite din partea clienților europeni, Peugeot a decis să ia în calcul dezvoltarea unui SUV de mari dimensiuni, potrivit unor informații dezvăluite de publicația franceză L'Argus.

Noul model ar urma să poarte numele Peugeot 7008 și să beneficieze inclusiv de o versiune electrică, posibil și una plug-in hybrid, pe lângă versiunile cu motoare cu combustie internă.

Viitorul Peugeot 7008 ar urma să aibă dimensiuni și design asemănătoare cu ale unor modele precum BMW X6 Coupe sau Mercedes GLE Coupe, iar lansarea ar urma să fie programată în cursul anului 2024, la un an după prezentarea unor noi generații pentru 3008 și 5008. În plus, o versiune premium a lui Peugeot 7008 ar putea fi lansată ulterior și sub brandul DS.

Ideea unui astfel de SUV nu este una nouă, întrucât în 2011 francezii au prezentat conceptul Peugeot SXC (foto) care ar fi trebuit să se materializeze și într-o versiune de serie.

Totuși, constructorul a anulat ulterior proiectul din cauza unor probleme financiare.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru