SHANGHAI 2011: Peugeot SxC Concept - 313 CP şi 5.8 litri la sută

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 19.04.2011
Biroul de design din Shanghai al celor de la Peugeot a realizat un concept hibrid care oferă 313 CP şi 478 Nm, în condiţiile în care are un consum mediu de 5.8 litri la sută.

Peugeot a prezentat la Shanghai creaţia studiului său de design din China, intitulată SxC Crossover Concept. Modelul este destinat pieţei din China, dar crossoverul franţuzesc va fi introdus şi pe alte pieţe. Cei de la Shanghai China Tech Center, responsabili de design-ul modelului, spun că noul SxC îmbină aspectul unui SUV cu eleganţa unui sedan în timp ce respectă parametrii de design ai mărcii Peugeot. Fiind vorba de un concept futurist, modelul prezintă tehnologia HYbrid4, dar într-o versiune echipată cu un motor THP.

Peugeot SxC Concept prezintă un motor THP de 1.6 litri şi 218 CP, care angrenează roţile şi alimentează un sistem hibrid format din două motoare electrice. Întregul sistem de propulsie include trei motoare, iar modelul oferă maximum 313 CP. Cuplul motor maxim oferit de acest propulsor este de 280 Nm, cu un vârf de 300 Nm atunci când este activată funcţia overboost. Motorul electric oferă o putere constantă de 54 CP şi un cuplu constant de 102 Nm, în timp ce capacitatea maximă a acestuia este de 178 Nm. Graţie integrării unui motor electric pe puntea spate, Peugeot SxC este capabil să ofere tracţiune integrală în unele situaţii.

În ciuda nivelului ridicat de putere furnizat de sistemul de propulsie, modelul SxC are un consum mediu de numai 5.8 litri la sută şi emite 143 de grame de CO2 per kilometru.

Noua creaţie a biroului de design Peugeot din Shanghai are o lungime de 4.87 metri şi o lăţime de 2.04 metri, în timp ce ampatamentul este de trei metri. Crossoverul franţuzesc are o înălţime de 1.61 metri, iar aspectul său este completat de trăsături precum uşi cu deschidere inversă şi blocuri optice înguste, echipate cu LED-uri.

Via | Peugeot

Comentarii (3)

  • mult 5,8 eu ma asteptam la 3.1%...iar vrajeli...
    0 8
  • dragut
    1 0
  • tomita
    fratele de motorizare al lui DS4-R
    exterior slabutz, foarte sci-fi, dar superficial conceput. dar la interior plansa aia de bord merita toata stima.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru