Porsche confirmă lansarea lui Panamera Sport Turismo: un break care se bate cu Mercedes CLS Shooting Brake

de Bogdan Mirică
Vineri, 13.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche a lansat noua generație Panamera în vara anul trecut. Primăvara aceasta vom asista deja la primul derivat de caroserie: Panamera break.

Au trecut mai bine de patru ani de când Porsche ne-a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris, ediția 2012, conceptul Panamera Sport Turismo, bazat pe atunci pe vechea generație a modelului cu patru uși.

Era un exercițiu de design menit să anticipeze un viitor break în gama constructorului german. Se pare că trecerea de la un simplu exercițiu la un produs final a durat ceva, însă se va produce. Porsche a confirmat oficial lansarea primului derivat de caroserie pentru Panamera.

Mai exact, noua generație a sedanului Porsche va beneficia de o variantă break, exact așa cum Mercedes CLS are varianta Shooting Brake. În cazul Porsche, modelul se va numi Panamera Sport Turismo și va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie.

Diferențele estetice vor fi minore și notabile doar în partea posterioară. Lungimea totală ar urma să crească puțin, ca de altfel și ampatamentul. Spiritul practic va fi subliniat de portbagajul ceva mai încăpător, ascuns în spatele unui hayon acționat electric, ca de altfel și rabatarea scaunelor.

via moniteurautomobile

Comentarii (1)

  • Parca Mercedes zicea ca opreste productia lui CLS SB datorita vanzarilor slabe ...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru