Primele modele sub patronajul chinezilor: Lotus vrea să lanseze două sportive și un SUV în următorii 4 ani

de Petre Barac, Foto: Dreamstime
Miercuri, 31.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a anunțat că are planuri pentru lansarea a două modele sportive și un SUV în următorii patru ani, potrivit lui Jean-Marc Gales, șeful constructorului britanic.

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a preluat anul trecut și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. 

Lotus traversează o perioadă mai puțin fastă, în contextul în care tot mai mulți clienți aleg să cumpere crossovere sau SUV-uri, produse care lipsesc în prezent din oferta companiei.

Situația ar urma să se schimbe în următorii 4 ani, perioadă în care Lotus va lansa primul său SUV, precum și două noi modele sportive. Anunțul a fost făcut de Jean-Marc Gales, CEO-ul Lotus, pentru publicația Automotive News Europe.

“Suntem foarte încrezători că vom lansa acele două modele sportive în următorii 2 ani și vom depăși concurența la capitolele pe care ni le dorim”, a declarat Jean-Marc Gales.

Lotus speră că noile modele vor ajuta vânzările să se îndrepte către ținta de 3.000 de unități pe an. În 2017, britanicii au vândut 1.600 de mașini la nivel global.

Jean-Marc Gales este foarte optimist și spune că noul SUV Lotus va majora vânzările companiei la peste 10.000 de unități pe an. Viitoarele modele sportive Lotus vor fi produse în Anglia, în timp ce SUV-ul va fi construit, cel mai probabil, în China.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Arogantul
    platforma CMA? oare?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru