Primul Ferrari electric este mai aproape de realitate: italienii, interesaţi să concureze în competiţia electrică Formula E

de Daniel Popescu
Duminica, 13.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari şi-a manifestat interesul de a concura la un moment dat în competiţia de monoposturi electrice Formula E, deşi admite că un astfel de proiect este la câţiva ani distanţă.

Ferrari este un constructor de maşini sport care a stârnit numeroase controverse în momentul lansării primului său model hibrid din istorie, LaFerrari (foto), în 2013, întrucât această tehnologie nu este asociată în mod obişnuit cu performanţele unor astfel de modele.

Constructorul italian a confirmat însă recent că toate modelele din gamă vor avea elemente hibride începând din 2019, iar acum ideea este dusă un pic şi mai departe.

CEO-ul Sergio Marchionne a dezvăluit că Ferrari ar putea concura peste câţiva ani în competiţia de monoposturi electrice Formula E. O astfel de decizie ar presupune ca Ferrari să dezvolte o maşină de curse cu propulsie integral electrică, ceva ce însuşi Marchionne admite că nu se va întâmpla prea curând.

Urmareste Automarket
"Standardizarea asociată cu maşina electrică (n.r - din Formula E) este împotriva ADN-ului Ferrari, pentru că ne-ar împiedica să ne jucăm aşa cum vrem din punct de vedere tehnic.
Dar după un anumit nivel de maturitate cred că este posibil ca Ferrari să-şi dezvolte abilităţi pentru a crea un monopost unic. Oricum, dacă se va întâmpla, se va întâmpla peste câţiva ani. Dar este posibil"
, a declarat el.

Formula E a început să stârnească interesul a tot mai mulţi constructori auto. Dacă Renault, Audi sau BMW sunt deja prezenţi acolo într-o formă sau alta, Mercedes este de asemenea interesată să concureze începând din sezonul 2018.

Via Motorsport

Comentarii (2)

  • Să sperăm că nu pune Bernie mâna și pe Formula E.
    3 0
  • mda, e impotriva adn-ului de pierzator. :/
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru