Primul teaser pentru Volkswagen Golf 8: forma caroseriei, dezvăluită în cadrul programului de lansări pentru 2019

de Daniel Popescu
Vineri, 07.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a dezvăluit un teaser cu forma generală a caroseriei lui Golf 8 în cadrul unui eveniment în care a prezentat principalele lansări programate pentru anul viitor.

Cea de-a opta generație Volkswagen 8 va fi lansată în cursul anului viitor, însă până în prezent constructorul german este zgârcit în informații oficiale.

În așteptarea primelor imagini cu Golf 8, producătorul din Wolfsurg a prezentat o schiță cu forma generală a caroseriei. Imaginea a fost făcută publică în această săptămână în cadrul conferinței anuale Volkswagen Brand Annual Session 2018 care a fost transmisă în direct pe internet.

Producția lui Volkswagen Golf 8 va începe în luna iunie 2019, iar nemții au oferit deja câteva informații de natură tehnică. Astfel, hatchback-ul va avea un sistem micro-hibrid bazat pe un pachet electric de 48V care îi va permite să ruleze cu motorul oprit în regim de croazieră. Același sistem va fi utilizat în momentul plecării de pe loc și promite un consum de carburant redus cu 0.3 litri/100 de kilometri.

De asemenea, Volkswagen susține că viitorul Golf 8 va avea funcții autonome extinse, va fi conectat în permanență la internet și va oferi sisteme de siguranță și conectivitate de referință pentru industria auto.

În plus, interiorul va fi unul "complet digital", potrivit directorului de design Klaus Bischoff, care afirmă că ecranele cu funcții touch vor înlocui tradiționalul panou de instrumente.

Cu ocazia conferinței din această săptămână, Volkswagen a oferit detalii și despre alte lansări programate în 2019. Pentru piața europeană, lista include lansarea comercială a SUV-ului T-Cross în prima parte a anului, în timp ce Passat facelift și T-Cross Cabrio sunt așteptate în a doua jumătate a anului. La fel ca și Golf 8, finalul anului va aduce și lansarea comercială a lui Volkswagen ID, primul model electric de sine-stătător al germanilor.

Via Motor1

Comentarii (9)

  • "ecranele cu funcții touch vor înlocui tradiționalul panou de instrumente"

    - asta nu imi place; mi se pare mai la indemana sa rotesc de un buton fizic decat sa fac scroll pe un ecran.
    13 0
  • Tot eu
    aceeasi forma a caroseriei, nu e nevoie de teasere
    10 5
  • Fara alehas
    Masina ori playstation vw ?
    2 2
  • Golf 8 va fi ingropat de ID/Neo sau cum s-o numi. Din discutii pe mai multe platforme reiese clar ca lumea cu IQ rezonabil si bani pentru un vehicul nou asteapta electrica, conducand ce au momentan si adunand la ciorap pentru un FEV adevarat.
    12 1
  • mircea badea
    tot urat, nu?

    si conectat la net prin?
    1 3
  • Daca strangi bani la ciorap sa-ti iei o masina fie ea si "FEV adevarat" atunci vai de capul tau. Nu contezi in lumea asta chiar daca ai un iq rezonabil.
    4 10
  • @ Eu

    Chiar crezi că cei de la VW sunt idioți ? ID/ Neo va fi un început, dar nu va îngropa Golf 8, totul este calculat. Știrea de acum câteva zile a fost înțeleasă puțin greșit, că după 2026 VW nu va mai oferi motoare cu ardere internă, în prezent se lucrează la ultimele generații de motoare, după 2026 vor renunța la dezvoltarea unor noi generații, asta înseamnă că vor trage de ele până prin 2030.
    5 6
  • ID nu va îngropa Golf 8 din simplul motiv că nu există peste tot infrastructură pentru mașini electrice. Și nici autonomia lor nu este suficientă, deocamdată. De aceea, acest lucru se va produce undeva, pe la Golf 10-11. Știu ei să urmeze piața, nu vă faceți griji!
    2 2
  • Prince Mohamed Parish vounthe
    frumos Vw Golf 8 din cate am auzit la modelul urmator de Hatchback Vw golf 8 nu va mai exista versiunea sportiva cu 2 usi probabil va fi scoasa motiv-ul fiindca scad vanzariile versiunea sportiva cu 2 usi
    1 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru