Record de vânzări pentru Renault: francezii au livrat peste 5.000 de mașini electrice într-o singură lună

de Petre Barac
Joi, 19.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a reușit să vândă peste 5.000 de mașini electrice în luna martie 2018, cu 25% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Este pentru prima dată când francezii reușesc o astfel de performanță într-o singură lună.

În primele trei luni din acest an, Renault a înregistrat vânzări de 10.700 de mașini electrice, în creștere cu 6% față de 2017.

Potrivit datelor Insideevs, francezii au reușit, în premieră, să vândă peste 5.000 de vehicule electrice într-o singură lună, respectiv martie 2018.

Dintre acestea, 4.430 de unități au fost înregistrate de Renault Zoe, în timp ce utilitara Kangoo Z.E. a ajuns la 712 clienți.

Modelul Zoe reprezintă 3.3% din vânzările Renault în Europa, în timp ce Kangoo Z.E. are o cotă de 2.5% din segmentul vehiculelor comerciale ușoare ale grupului francez.

La nivelul anului trecut, Renault Zoe a dominat vânzările din Europa pe segmentul său, urmat de Nissan Leaf, Tesla Model S, BMW i3 și Volkswagen e-Golf.

Via Insideevs

Comentarii (2)

  • ACE - Craiova
    Pentru 2019 se anunta deja un NISSAN Leaf cu baterie de 60 kWh...Probabil la fel "va pati" si surata de grup - RENAULT Zoe....
    Autonomia ar creste practic cu cca. 50% fata de varianta actuala.
    Lumea civilizata se indreapta din ce in ce mai mult spre electrice.
    In Norvegia, 55% din masinile noi sunt electrificate: hibrid sau EV.....
    15 3
  • Dumitru
    Punctul de cotitura in domeniu va fi atins in momentul in care masinile electrice vor indeplini, simultan, 4 cerinte:
    - autonomie reala (indiferent de anotimp, regim de exploatare, stil de condus si utilizarea unor echipamente precum aerul conditionat sau incalzirea) de minim 500 km
    - durata incarcarii bateriei la 80% din capacitate sub 15 min
    - costul vehiculului cu maxim 10% peste cel al unui vehicul echivalent cu motor clasic
    - retea de alimentare similara ca acoperire cu cea pentru carburanti

    Cand se vor indeplini aceste conditii? As spune ca pana in 2025 pentru tarile dezvoltate. Pentru Romania? Poate pana in 2030 (aici fiind vorba in principal de punctul 4 - ca si in cazul intrarii in UE, probabil ca vom fi impinsi de la spate...)

    Cert e ca nu exista cale inapoi.
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru