Renașterea brandului Alpine se face cu o versiune nouă, denumită Premiere Edition: costă 60.000 de euro și s-a epuizat într-o singură zi în Franța

de Bogdan Mirică
Luni, 12.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault face ultimele pregătiri înainte de relansarea brandului Alpine. Comenzile au fost deja deschise, prețul primei ediții fiind de maxim 60.000 de euro.

Renault vrea să se adreseze din nou clienților care își doresc un model sportiv 100%, construit în Franța. Renașterea brandului Alpine este, prin urmare, foarte importantă. În așteptarea primelor detalii despre performanțele modelului de serie, Renault a publicat un teaser video al coupe-ului.

Împreună cu acesta a fost emis și un comunicat de presă care anunța lansarea precomenzilor pentru o ediție limitată, denumită sugestiv Premiere Edition. Aceasta va fi produsă în 1955 exemplare, adică exact anul în care Jean Redele fonda brandul Alpine.

”Interesul global pe care l-a suscitat renașterea brandului Alpine ne-a inspirat să le oferim pasionaților ocazia de a rezerva din timp mașina. Exemplarele Premiere Edition vor fi primele care vor ieși de pe linia de producție și am vrut să le oferim fanilor Alpine oportunitatea de a-și alege numărul mașinii”, a declarat Michael van den Sande, directorul de marketing Alpine.

Esential 2000 de euro este avansul pe care trebuie să îl plătească fiecare client care își dorește un Alpine Premiere Edition.
4.5 secunde îi vor fi necesare sportivei pentru a accelera de la 0 la 100 de km/h.
13 țări au fost selectate pentru a vinde ediția de început.
Alpine Premiere Edition va oferi elemente de design exclusive, urmând ca prețul său și datele tehnice să fie publicate în primele luni ale lui 2017, cel mai probabil înainte de Salonul Auto de la Geneva.
Până acum se știe deja că mașina va putea să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde.

Pentru a putea rezerva exemplarele Alpine Premiere Edition, clienții trebuie să descarce o aplicație de pe site-ul companiei și să achite o taxă de rezervare de 2000 de euro. Prețul final este estimat între 55.000 și 60.000 de euro.

Clienții își vor putea alege numărul preferat, în funcție de disponibilitate, număr care va fi regăsit pe o placă amplasată pe consola centrală. Clienții vor putea comanda și trei nuanțe speciale de caroserie: Bleu Alpine, Noir Profond și Blanc Solaire.

Noul Alpine Premiere Editions va putea fi comandat în 13 țări, dintre care amintim Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Luxemburg, Belgia, Austria, Olanda, Polonia, Suedia, Portugalia și Elveția.

În prima zi în care a fost anunțată deschiderea precomenzilor, toate unitățile alocate pieței din Franța s-au epuizat.

via autoactu

Comentarii (6)

  • Alpinariul din Constanţa
    Excepţional!
    Bravo Renault! Primul mare pas a fost făcut.
    Asteptăm o concurenţă mai consistentă din partea voastră pe acest segment.
    16 9
  • Francezii zic "vendre un chat dans un sac", dar la fel de aplicabila-n cazul asta e vorba noastra cu pielea ursului din padure.
    ...Adica nexam date tehnice, performante, consum etc. si deja se cere un pret?!

    Se vede insa ca n-au crize de personalitate de tipul "am cu ce" doar seicii amatori de Chiroane (in talpi, ar zice moldovenii :-))

    Strict ontopic, masina arata ok, chiar daca nu debordeaza de originalitate (stilul neo-retro a impus automat unele "fixuri" designerilor).
    In plus, pare sa fie foarte usoara - deductie in raport cu puterea limitata a presupusului motor turbo de origine Nissan cu cilindreea de 1,8 l la fel de ipotetica, dar care-n mod normal nu poate depasi 300 CP fara sa-i fie afectata fiabilitatea.
    16 2
  • @Alpinariul
    Poate ca nu ar fi rau sa vezi si dincolo de partile pozitive ale unui brand care calca pe urmele VW cu ceva gen "Dieselgate frantuzesc".
    2 7
  • Daca nu ar fi cei mai prosti din lume la nivel de marketing si satisfactia clientilor si mai ales al angajatilor,mi-ar place.
    2 6
  • satisfacutu
    @ Flavius,
    Felicitari monser! Nu-ti place viitorul Renault Alpine pentru ca "frantujii " sunt cei mai prosti la satisfacut angajatii!
    Ce greseala impardonabila au facut! Daca angajau un specialist destept ca tine acum erau cu toti in extaz si astfel iti puteai cumpara si tu noul alpine!
    1 2
  • nu, nu l-ar fi putut cumpara...doar i-ar fi placut :)

    Flavius a fost doar hater in acest caz. Logica in comentariul sau? ZERO!
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru