Renault Sport, divizia de performanţă a mărcii franceze, anunţă un nou model de competiţie, numit R.S. 01

de Sebastian Toma
Miercuri, 30.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault a publicat o imagine teaser a viitorului R.S. 01, un model de competiţie pe care îl vor folosi concurenţii din World Series by Renault, una dintre cupele monomarcă ale francezilor.

Renault va prezenta la Salonul Auto de la Moscova modelul R.S. 01, un vehicul destinat exclusiv competiţiilor. Până la dezvelirea oficială, francezii au publicat un teaser al modelului respectiv, despre care au spus că are un design unic şi uimitor, care îi pune în valoare performanţele excepţionale. Ştim deja că modelul R.S. 01 va alerga într-o serie a World Series by Renault şi a fost dezvoltat de divizia RenaultSport.

Salvatore Arcarese, singurul reprezentant al României în Clio Cup, a testat un Clio RS la Ciolpani

Modelul R.S. 01 va fi echipat cu un motor dezvoltat de japonezii de la Nismo, care va livra peste 490 CP. Unitatea supraalimentată va fi cuplată unei transmisii secvenţiale Sadev cu şapte trepte, iar Michelin va livra anvelope dezvoltate special pentru acest model. Performanţele promit să fie la un nivel ridicat, din moment ce masa ţintă a modelului va fi de aproximativ 1.100 kilograme în varianta gata de cursă.

Renault va lansa un nou brand, dedicat modelelor sport: Renaultsport

Aceasta este silueta lui R.S.
01, model dezvoltat de Renault pentru competiţii.

Via Renault

Comentarii (3)

  • World Series
    Racing mode ON ! Renault si motorsportul... e in ADN-ul marcii... nu se pot abtine...n-ai ce sa le faci ! Sper totusi ca se va traduce in viitor si intr-un model street legal. E foarte probabil.
    10 2
  • Doar 1 comentariu la o asemenea masina... trist.
    1 2
  • @C-G-C
    E suficient. Esenta conteaza, nu cantitatea.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru