Modelele crossover Captur și Kadjar ar putea primi versiuni Renault Sport

de Dragoș Băltățeanu
Duminica, 29.03.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault investighează posibilitatea de a oferi în viitorul apropiat versiuni sportive pentru modelele crossover Captur și Kadjar.

Renault vrea să ofere versiuni mai puternice pentru modelele Captur și Kadjar în viitorul apropiat, spun jurnaliștii britanici de la Autocar. Constructorul francez investighează momentan această posibilitate și va decide în curând dacă versiuni semnate Renault Sport pentru modelele crossover ar fi viabile pe piața europeană. Succesul modelului Nissan Juke Nismo pare să îi fi motivat pe oficialii mărcii Renault.

Patrice Ratti este CEO-ul diviziei Renault Sport, responsabilă cu producția a 35.000 exemplare sportive bazate pe modele din gama Renault. Renault Sport caută mereu noi segmente pentru producție, iar succesul recent al modelelor SUV și crossover justifică și o piață pentru variante sportive pentru SUV-urile din gama Renault. Renault Sport investighează dacă Captur și Kadjar pot primi versiuni hot în limita unui buget rezonabil și dacă cleinții mărcii ar aprecia asemenea versiuni. 

Divizia Renault Sport a fost înființată în 2002, iar volumul de automobile produse a crescut de la 5.000 exemplare la 35.000 de unități în doar cinci ani.

"Dorim să ne menținem în top pe piața europeană unde concurența este foarte puternică, dar avem planuri de extindere și în afara Europei. Vrem să producem 50.000 de automobile pe an până la sfârșitul acestei decade", a completat Patrice Ratti.

Via Autocar

Comentarii (12)

  • Sunt binevenite ! Si-ar intari pozitia de piata foarte mult ..
    17 3
  • Pffff...... RS pe Captur? Se vede de la o posta ca inceraca sa ''atace'' Juke Nismo. Poate il vor egala pe Nismo, dar pe Juke R niciodata.
    2 10
  • Esti copil. De ce ar vrea sa "atace" Juke Nismo?! Sunt in cadrul aceluiasi grup si au sinergii comune. Sunt modele complementare.
    Juke e rebelul din familie, pe cand Captur e baiatul fin si civilizat.
    Mai rational si de bun simt era sa spui ca noul Captur RS ataca Mini Coutryman JCW.
    16 3
  • @@evol, si tu esti mai copil. Dc un model de volum ar vrea sa atace un model premium ? In rest, sa zicem ca ai dreptate........ de fapt nici nu ar avea cum sa fie concurent cu Juke R :))))).....Nismo poate da :)))
    3 10
  • ps : intr-un comparativ facut de americani, Juke R a rupt un M5 de l-au gasit dracii :))))) si nu sunt in aceeasi clasa
    11 10
  • Care-i problema? Nissan e o marca de volum, iar Juke e comparat constant cu Mini Countryman. Conteaza atitudinea si intreg pachetul..
    Juke castiga pana acum... vanzari si tot ce vrei tu...bravo lui!
    Totusi e loc suficient pe segmentul asta. E un segment in crestere.
    Iar tu n-ai de unde sa stii care va fi oferta Renault....iti dai cu presupusul si nu faci bine. Aici primeaza sportivitatea, performantele, iar gama RS implica de la sine si o anumita senzatie premium. Tocmai de aia un RS poate fi comparat oricand cu un Mini.
    12 4
  • "Juke e rebelul din familie, pe cand Captur e baiatul fin si civilizat. " Cred ca vroiai sa spui rebutul din familie...
    3 12
  • De acord, sentimentul de premium exista. Renault stie sa faca si masini de acest gen, nu contesta nimeni lucrul asta, doar ca pana la Juke mai au de invatat, si asta fiindca lumea vor alege oricand un Juke in schimbul unui Captur. DC ? Gama de motorizari este mai complexa si mai performanta, modelul in sine este mai tineresc si cu un design ''funny'' ( ori il urasti pt ca arata ciudat, ori il iubesti pt ca arata ciudat ). Capture este pt oameni mai in varsta, pt o familie tanara, nu pt tineri rebeli .
    3 9
  • evol-utie
    evol- dupa felul in care vorbesti este agent de vanzari la Renault sau Nissan. Rusinica, ati inceput sa intrati pe site-uri auto pentru reclama.
    1 10
  • @evol-utie
    ooooh doamne ! :))))

    esti prea naiv sa-ti dai seama ca nu tine cu renault, ci e doar un fan nissan? de ce ar ridica in slavi juke r sau nismo - modele care nici macar NU se vand la noi in tara? chiar asa de batut in cap esti?
    8 2
  • Buna decizie !
    7 1
  • Greu cu civilizatia la unii...
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru