Renault Sport R.S. 01, noul model de circuit al mărcii franţuzeşti

de Sebastian Toma
Miercuri, 27.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia RenaultSport a dezvoltat un nou model de competiţie pentru sezonul 2015 al campionatului Renault Sport Trophy. Acesta preia trăsăturile lui DeZir, conceptul care a lansat actuala direcţie estetică a mărcii Renault.

Esential 500 CP dezvoltă motorul V6 twin-turbo de 3.8 litri al lui Renault Sport R.S. 01.
300 km/h este viteza maximă a acestui model.
Renault şi-a lăsat divizia de performanţă să dezvolte un turism de competiţie de la zero, iar reprezentanţii mărcii franţuzeşti au prezentat astăzi primele imagini şi informaţii referitoare la noua lor creaţie. Rezultatul muncii diviziei de performanţă din Dieppe se numeşte Renault Sport R.S. 01 şi este o maşină destinată exclusiv competiţiilor. Sezonul său de debut este 2015 şi primul campionat în care va alerga acest model este Renault Sport Trophy, o nouă ramură a World Series by Renault. Liniile modelului de competiţie sunt inspirate puternic de cele ale lui Renault DeZir, conceptul care a lansat actualul limbaj de design al mărcii franţuzeşti, iar acest lucru poate fi explicat foarte uşor prin faptul că R.S. 01 şi DeZir poartă semnătura aceluiaşi designer, Laurens van den Acker. Sub caroserie se află dotările mecanice aferente modelelor din Formula Renault 3.5.

Renault Sport, divizia de performanţă a mărcii franceze, anunţă un nou model de competiţie, numit R.S. 01

Inginerii spun că au reuşit să obţină un coeficient aerodinamic similar extrem de bun, apropiat de cel al unui model de DTM.

La viteza sa maximă, de 300 km/h, apăsarea aerodinamică totalizează 1.7 tone, echivalentă cu cea a monopostului Formula Renault 3.5. Gata de cursă, R.S. 01 cântăreşte doar 1.100 kilograme şi livrează peste 500 CP. Montat central, chiar în spatele şoferului, stă un motor V6 twin-turbo de 3.8 litri, preluat de la colegii de alianţă de la Nismo. Propulsorul este cuplat unei transmisii secvenţiale Sadev cu şapte trepte şi angrenează roţile din spate. Şasiul este o monococă din fibră de carbon şi reprezintă o prezentare vie a capacităţilor inginerilor angajaţi la Renault Sport Technologies. Anvelopele din dotarea lui R.S. 01 sunt dezvoltate special de francezii de la Michelin, iar sistemul de frânare este şi el în specificaţie de competiţie şi include elemente ceramice şi din carbon. Întregul ansamblu tehnologic respectă standardele FIA LMP1 aferente anului 2014, deci acest model ar putea să concureze fără probleme într-un campionat de anduranţă derulat sub egida prestigioasei federaţii.

R.S. 01 arată ca un DeZir care s-a ascuns patru ani într-o sală de forţă.

OFICIAL: Renault DeZir, concept electric cu design emoţional

Urmareste Automarket

Motorizarea este montată direct pe şasiu şi prinsă de cuşca de protecţie la impact.

Faţă de un motor standard al diviziei Nismo, se remarcă baia de ulei uscată şi electronica Pectel, aceasta din urmă integrând şi o funcţie de control al tracţiunii. Unitatea a fost reglată pentru a asigura peste 500 CP şi un cuplu maxim de peste 600 Nm, ceea ce poziţionează acest model de competiţie între un GT3 şi un DTM. Transmisia aferentă acestui model va păstra aceleaşi rapoarte pentru toate circuitele pe care va alerga, dar echipa tehnică a fiecărui pilot va putea aplica reglaje la nivelul diferenţialului autoblocant. Sistemul de frânare include discuri de carbon de 380 milimetri, strânse de etrieri cu şase pistonaşe, controlate de un sistem ABS Bosch Motorsport. Suspensia este de timp pushrod, la fel ca la un monopost, şi are amortizoare reglabile Ohlins.

Via Renault

Comentarii (2)

  • foarte frumos, pur si dur. Renault sport una din cele mai bune divizii sport din lume
    27 0
  • BaditzaEx
    absolut superb!, mi-ar placea sa-l vad concurand in DTM impotriva nemtalailor
    11 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru