Rival pentru Bugatti Chiron: Hennessey Venom F5 are 1622 de cai putere și o viteză maximă de 482 km/h

de Petre Barac, Foto: Hennessey
Joi, 02.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hennessey a prezentat hypercar-ul Venom F5 de 1622 de cai putere și capabil să atingă o viteză maximă de 482 km/h, un rival pe măsura lui Bugatti Chiron.

Compania americană Hennessey s-a ținut de promisiune și a dezvăluit un hypercar dezvoltat complet in-house.

Proiectat de divizia Hennessey Special Vehicles, Venom F5 are un propulsor V8 biturbo de 1622 de cai putere și o viteză maximă de 482 km/h cu care vrea să-l bată pe Bugatti Chiron.

Cu o caroserie construită integral din fibră de carbon, hypercar-ul american are o greutate de 1.338 de kilograme. Compania susține că Hennessey Venom F5 poate să parcurgă repriza 0-400-0 km/h în mai puțin de 30 de secunde, sub Bugatti Chiron (42 de secunde) și Koenigsegg Agera RS (36 de secunde).

Hennessey Venom F5 va fi produs în doar 24 de exemplare, cu un preț de peste 1.3 milioane de euro fiecare. Mașina a fost prezentată în cadrul show-ului SEMA din Las Vegas din aceste zile.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Personal prefer Valkyrie, mi-am comandat deja vreo doua... apoi sa vad ce fac si cu Project One... ca nu prea mai am loc unde sa le pun...

    PS: de la BBURAGO... am uitat sa mentionez...
    20 0
  • someone
    wooow...astea da cifre
    intrebare: unde au gasit cei de la hennessey cauciucuri care sa reziste pana la 480, daca cei de la bugatti nu au reusit ?
    18 0
  • ma intrebam si eu si am ajuns la concluzia ca aia e viteza maxima calculata. O sa vedem cand o sa o scoata la cat ajunge. Oricum, astea sunt cifre inutile care nu vor fi atinse decat de cateva exemplare de test in conditii controlate. Restul se vor plimba pe strip in Vegas, prin Miami sau prin cateva locuri din California ("senzatie majora) cu 40 la ora".
    13 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru