Rugăminţile Ford se fac auzite? Autorităţile promit finanţare pentru autostrada Piteşti - Craiova

de Daniel Popescu
Luni, 14.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor prevede alocarea unor sume de bani inclusiv pentru autostrada Piteşti - Craiova solicitată insistent de Ford.

Proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pentru anul 2016 a fost aprobat duminică de comisiile reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor şi include câteva noutăţi importante comparativ cu versiunea iniţială.

Astfel, parlamentarii au acceptat să includă în buget o serie de proiecte importante de infrastructură, printre care se numără şi autostrada A12 Piteşti - Craiova.

Pentru moment, nu este clar pentru ce anume au fost alocaţi bani, însă simpla menţionare a acestui proiect demonstrează că autorităţile încep să înţeleagă importanţa unei astfel de şosele.

Autostrada a fost solicitată în mai multe rânduri de oficialii Ford, iar săptămâna trecută chiar şi ambasadorul SUA la Bucureşti a afirmat că aceasta este importantă pentru a determina Ford să sporească investiţiile la fabrica pe care o deţine în Craiova.

Urmareste Automarket
Pe lângă autostrada Piteşti - Craiova, autorităţile vor aloca fonduri şi pentru aşa-numita Autostradă Montană (Târgu Mureş - Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni) pe secţiunea Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni, dar şi pentru un drum expres Ploieşti - Buzău şi altul pe ruta Buzău - Brăila - Galaţi.

Cele mai importante sume s-au alocat însă pentru continuarea actualelor proiecte aflate în faza de construcţie, cum ar fi Autostrada Transilvania, Autostrada Lugoj - Deva, Autostrada Sebeş - Turda şi Autostrada Câmpia Turzii - Ogra - Târgu Mureş.

Bugetul Ministerului Transporturilor va scădea în 2016 la 11.86 miliarde de lei, de la 12.84 miliarde de lei disponibile în acest an.

Via Agerpres

Comentarii (3)

  • aproape ca stiu si cine va castiga licitatia pentru constructie
    4 1
  • deja lumea e sictirita... pana acum 1-2 ani la stiri despre infrastructura comentau 20-30 insi, acum de abia se mai strang 2-3 comentarii...
    2 0
  • catalin
    Bateti campii cu gratie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru