S-a dezleagat misterul: Fiat a fost ajutată de autoritățile italiene să evite câteva teste de emisii pentru unele modele

de Daniel Popescu
Joi, 09.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat Chrysler este în centrul unui nou scandal cu privire la normele de poluare, întrucât autoritățile italiene au permis constructorului să evite efectuarea unor teste de emisii, iar Uniunea Europeană știa acest lucru din octombrie.

Abia s-a uscat cerneala de pe Dieselgate, că Fiat Chrysler este următorul mare constructor care intră în vizorul autorităților.

Agenția de presă Reuters a intrat în posesia unui document oficial al ministrului Transporturilor din Italia în care afirmă că Fiat a primit permisiunea autorităților italiene de a evita realizarea unor teste de emisii pentru nu mai puțin de 3 modele.

Astfel, Alfa Romeo Giulietta cu motor de 1.6 litri, Lancia Ypsilon cu motor de 1.3 litri și Jeep Cherokee cu motor de 2.0 litri nu includ date despre unul dintre testele realizate pe șosea, a unui test de laborator legat de standardul NEDC și a testului Artemis care ajustează rezultatele de laborator pentru a le adapta unui regim de condus în mediul urban. Cele trei teste sunt utilizate în mod obișnuit cu scopul de a scoate în evidență posibilă utilizare a unor dispozitive pentru trucarea emisiilor.

Urmareste Automarket
Aceste informații au fost prezentate într-o comisie parlamentară a Uniunii Europene încă din luna octombrie, însă nu au fost dezvăluite niciodată în mod oficial.

Reacția autorităților italiene nu a întârziat să apară.

Ministrul Transporturilor susține că va testa din nou mașinile și va furniza rezultatele în următoarele săptămâni. "O nouă versiune definitivă a fost realizată ca ciornă pentru a include mai multe date pentru modelele Fiat Chrysler după efectuarea unor teste suplimentare. Datele vor fi publicate în următoarele săptămâni. Niciun test cheie nu a fost omis pentru Fiat", a precizat purtătoarea de cuvânt a ministerului.

Noile informații justifică practic numeroasele probleme pe care le-a avut Fiat în ultima perioadă: Germania a solicitat clarificări anul trecut, iar la jumătatea lunii ianuarie autoritățile din SUA au susținut că 104.000 de mașini pick-up şi SUV vândute de Fiat Chrysler Automobiles începând din 2014 utilizează un software care "ar putea" păcăli testele de emisii. Cu numai o zi în urmă, autoritățile franceze au anunțat o posibilă ancheta împotriva Fiat.

Via Automotive News

Comentarii (5)

  • Fiat ai puso.....si mai rau e ca guvernu italian a fost implicat in aceasta treaba...
    Amenzile pt dieselgate unde sunt???Amenziile de 13 miliarde de $
    Inca nu am auzit nimik cand si cum o sai returneze Vw..
    6 13
  • -Fanele, de ce furi?
    -Da' ce ,tovarasa, si Gigel a furat.
    10 3
  • Greu de comparat problema celor de la FIAT cu a celor de la Renault sau Citroen sau cu a celor de la WV. Sunt doar trei modele si nici macar toate variantele plus nu au trisat la nici un test, nu l-au efectuat ceea este cu totul altceva. Oricum se anunta amenzi pentru Renault si Citroen acuma si se pare ca o sa fie comparative cu cele de la WV, pe cand FIAT in cel mai rau caz va trebui sa treaca o serie de teste si probabil o amenda neglijabila.
    7 2
  • Niciun producător nu e sfânt. Cred că fiecare apelează la diverse metode pentru a trece testele.
    1 0
  • Trecand peste discutia legata de moralitate, observam ca fiecare tara isi protejeaza si, eventual, ajuta producatorii sai. Poate o sa vina o zi in care va fi ajutata si industria auto de la noi - autostrada catre Transilvania, etc.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru