Sărbătoare dublă: Skoda Fabia atinge 4 milioane de unități produse din 1999 încoace și 500.000 din actuala generație

de Mircea Meşter
Vineri, 16.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Uzina Skoda de la Mlada Boleslav a sărbătorit ieri cu două torturi două borne importante atinse de Fabia, modelul ceh de clasă mică.

Skoda a anunțat oficial că de pe banda de producție a uzinei "de casă" din Mlada Boleslav a ieșir ieri, 15 iunie, o mașină specială care bifează în același timp două borne foarte importante în cariera de piață a citadinei Fabia. Este vorba de exemplarul Fabia cu numărul 4 milioane de la lansarea din 1999 a modelului ceh și, în același timp, de mașina cu numărul 500.000 a actualei generații Fabia.

Exemplarul sărbătorit ieri în Cehia este uo Fabia Combi 1.0 TSI cu transmisie DSG și vopsită în alb. 

"Astăzi avem motive duble de mândrie. Din 1999, această mașină de clasă mică a fost unul dintre jucătorii-cheie ai portofoliului nostru și a câștigat mulți clienți la nivel mondial. Fiecare dintre cele trei generații a caracterizat dezvoltarea brandului nostru, oferind tehnologii noi și un nivel excepțional de spațiu într-un raport calitate/preț excepțional", a declarat Michael Oeljeklaus, membru responsabil cu producția și logistica în Comitetul Director Skoda. 

Prima generație Fabia a fost prezentată în 1999, la Salonul Auto de la Frankfurt.

A doua descălecare a modelului ceh de clasă mică a avut loc în 2007, la Salonul Auto de la Geneva, în timp ce actuala generație a fost lansată în 2014.

via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru