Scăderea vânzărilor de mașini diesel va continua: constructorii anticipează că motoarele diesel vor avea o cotă de piață de 30% în 2019

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 17.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorii auto anticipează că vânzările de mașini diesel vor scădea și în 2019, astfel că acest tip de motoare va avea o cotă de piață de până în 30%, comparativ cu cota de piață actuală de aproape 35%.

Mașinile diesel reprezentau 55% din piața auto europeană în 2011, însă vânzările au început să scadă în ritm accelerat ca urmare a scandalului Dieselgate și a apariției unor interdicții de circulație în câteva metropole europene.

Astfel, mașinile diesel aveau o cotă de piață de 44% în 2017, iar cele mai recente date indică o scădere la numai 34.7% în septembrie 2018. Pentru anul 2019, marii constructori de pe piața europeană anticipează că ponderea mașinilor diesel va continua să scadă, însă într-un ritm mai lent decât până acum.

"Până la urmă, cota de piață în Europa va fi de circa 30%", afirmă Emilio Herrera, Chief Operating Officer la Kia Europa.

Oficialii Volkswagen sunt însă și mai pesimiști, chiar dacă nu oferă o previziune în procente. "Din păcate, există o mare incertitudine în privința diesel, indiferent de tehnologie. Atât timp cât tot mai multe orașe introduc interdicții de circulație, nu văd nicio îmbunătățire", susține Juergen Stackmann, șeful de marketing și vânzări al brandului Volkswagen.

În luna septembrie va intra în vigoare un nou regulament pentru emisii, prin care toate mașinile comercializate în Europa trebuie să respecte standardul Euro 6d-Temp, astfel că o mașină poate emite o cantitate de oxid de azot de cel mult 168 mg/km.

În schimb, faptul că un motor diesel emite cu circa 15% mai puțin dioxid de carbon decât un motor pe benzină îi determină pe unii analiști să considere că piața mașinilor diesel se va stabiliza.

"Ce este mai rău s-ar putea să se fi terminat. Din punct de vedere al dioxidului de carbon este mai bine decât motorul pe benzină, iar pentru cei care conduc mașini mai mari sau pe distanțe mai lungi diesel-ul este încă învingător", precizează oficialii companiei de analiza LMC Automotive.

Via Automotive News 

Comentarii (3)

  • Costel
    ii fain motoru diesel
    ii randament mai bun ca la benzina
    ii linsaj la el si nu is sigur ca ii calea dreapta de urmat
    ii nevoie de discernamint
    10 1
  • Anonim
    Pai cu atata reclama negativa promovata de interesele unor grupuri este normal ca va scadea numarul de masini echipate cu motoare diesel .
    4 3
  • Pe masinile medii, mari si premium, dieselul va face legea in continuare.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru