Şeful VW Group: "Nu trebuia să-l lăsăm pe Schreyer să plece la Kia"

de Sebastian Toma
Marti, 13.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferdinand Piech, şeful Grupului Volkswagen, a recunoscut într-un interviu că regretă plecarea la Kia a lui Peter Schreyer, fostul designer şef al mărcii Audi.

Ferdinand Piech, şeful Volkswagen Auto Group, le-a acordat recent celor de la Bild am Sonntag un interviu în care a făcut câteva afirmaţii interesante. Astfel, Piech a declarat că regretă plecarea lui Peter Schreyer, fostul şef de design al mărcii Audi, la coreenii de la Kia. "Nu trebuia să-l lăsăm pe Schreyer să plece", declara şeful mărcii germane în cadrul interviului acordat nemţilor de la Bild am Sonntag. Piech nu a detaliat de ce regretă plecarea lui Schreyer, preferând să discute în continuare despre viitorul mărcii pe care o conduce. Deşi are 75 de ani împliniţi şi conduce Volkswagen de 18 ani, Piech doreşte să rămână la frâiele mărcii pentru încă 5-7 ani, pentru a călăuzi creaţia viitorului Golf.

Piech a rămas modest, refuzând să-şi asume meritul pentru succesul platformei modulare MQB a concernului Volkswagen, platformă lansată pe noile Volkswagen Golf şi Audi A3. Ulterior, respectiva platformă va fi utilizată de peste 30 de modele, de la Polo până la Passat, iar aceasta urmează să fie integrată şi în gamele Skoda, Seat şi Audi în următorii cinci ani. Piech susţine că BMW a introdus ideea unei arhitecturi modulare cu modelele Seria 5 şi Seria 7, iar Volkswagen doar a perfecţionat ideea prin expansiunea unei asemenea platforme pe o gamă largă de mărci şi modele, precum cele din portofoliul Volkswagen Group.

La fel ca mulţi alţi lideri importanţi din industria auto, Piech consideră că viitorul automobilelor nu este reprezentat de vehiculele 100% electrice, ci de hibrizii paraleli şi hibrizii serie, care pot oferi o autonomie superioară. În ceea ce priveşte piaţa din Europa, Piech spune că există îngrijorări pe piaţa din Spania, dar că situaţia este mai bună pentru Volkswagen decât pentru alte mărci.

Via AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (7)

  • @ Automarket
    Ferdinand K. Piech nu este seful marcii VW ci liderul incontestabil al VW Group ( presa germana si nu numai il numeste de ani de zile Patriarhul VW ) . Familia din care face parte ( Porsche/Piech ) detine 51 % din actiunile cu drept de vot ale VW Group , Ferdinand K. Piech fiind cel mai mare actionar individual al VW Group .
    17 2
  • Fratiilor dar VW sub umbrela si ItalDesign(Giugiaro) care este cea mai tare companie design auto.Daewoo Leganza sau Matiz exemple concrete, designuri care nici dupa 15 ani nu sunt depasite!!
    12 11
  • i d i o t
    2 9
  • Kia ii datoreaza lui Schreyer profitul pe jumatate din vanzarile de masini desenate de el. Din punctul meu de vedere, isi bate sora de concern, Hyundai, la design.
    11 5
  • AndreiRN
    Pai cam asa este cand nu iti apreciezi muncitori dar lasa ca si ei au luat designerul noului Camaro de la GM asa ca ..... se echilibreaza.
    Oricum VW sa transformat in chinezarie la fiabilitate si acolo trebuie ei sa lucreze si sa indrepte lucrurile.
    13 7
  • daca VW e "chinezarie" la fiabilitate tu ai in cap tarate...sa fii sanatos
    6 13
  • @gluck - nu-i frumos sa te iei de om, cine stie ce ghinioane a avut omu cu masina. sau poate de cate chestii a auzit el la viatza lui.
    Lasa-l "sa se dea si el cu parerea" !
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru