Și balcanicii fac mașini electrice: croații de la Rimac vor să lanseze un nou model electric în 2018

de Petre Barac, Foto: Rimac
Miercuri, 20.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorul auto croat Rimac vrea să obțină o finanțare de 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea gamei sale și lansarea unui nou model electric pe piață.

Rimac Automobili din Croația produce mașini electrice, biciclete și componente auto. În plus, compania este furnizor pentru Aston Martin și Koenigsegg, iar valoarea ei s-a triplat în ultimii trei ani la peste 200 de milioane de euro. Croații sunt cunoscuți și pentru Rimac Concept_One, despre care spun că este cea mai rapidă mașină electrică din lume.

Rimac a primit recent o finanțare de 30 de milioane de euro de la grupul Camel, banii urmând să fie folosiți pentru dezvoltarea bateriilor electrice. Astfel, compania poate să ducă la bun sfârșit planurile pentru producția lui Concept_One.

“Vedem foarte mult interes din partea investitorilor și avem nevoie de 50 de milioane de euro. Știm exact ce ne dorim să realizăm în următorii trei ani,” a anunțat Rimac.

Noul model electric dorit de compania croată va fi un pas în direcția mașinilor autonome. Rimac vrea să îl prezinte la Salonul Auto de la Geneva din martie 2018, urmând să fie produs în 200 de exemplare.

Via Autonews

Comentarii (5)

  • De cand cu electrificarea industriei auto, apar tot felul de noi producatori, inclusiv companii care pana acum se ocupau cu alte domenii.
    Poate pentru ca motoarele termice erau mai greu de dezvoltat si imbunatatit iar motorul electric este ... doar de-un fel ?
    2 1
  • concept one de ce nu il vand?
    2 1
  • rimac e pe piata inca din 2014 cu concept one, un supercar electric revolutionar, dar e greu sa vinzi cu 1.000.000 cand nu te stie mai nimeni
    5 1
  • Intradevar, mm are dreptate.
    E plina piata de supercar-uri electrice si "Tesla killer-e" toate la preturi astronomice si cu capacitati de productie limitate.
    Ca sa faci o diferenta pe piata trebuie in primul rand sa ai un pret decent, capacitati de productie suficiente si o retea de dealeri si service-uri care sa poata acoperi zone cat mai extinse.
    2 2
  • @Green_Alex
    Si cum obtii asta? De unul singur? Pe propriile puteri? Pe corecte?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru