Sindicatele italiene anunță: “Volkswagen nu mai vinde Ducati!”

de Petre Barac
Marti, 03.10.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Italienii anunță că Volkswagen ar fi renunțat să mai vândă divizia sa de motociclete Ducati. Decizia ar fi fost luată ca urmare a opoziției puternice din partea sindicatelor din Italia.

În contextul scandalului Dieselgate, Volkswagen demarase un amplu program de reducere a costurilor și pentru a limita daunele. Ca parte a acestui program, VW a scos la vânzare divizia Ducati în luna aprilie.

Cinci cumpărători ar fi fost în cursa pentru achiziția Ducati, printre care și americanii de la Harley-Davidson, dar sindicaliștii s-au opus încă de la început ca divizia de motociclete să fie vândută. În opinia lor, Volkswagen are o situație financiară destul de puternică să nu vândă Ducati, în ciuda problemelor cauzate de scandalul emisiilor și de tranziția către mașinile electrice.

Acum, italienii anunță că Volkswagen ar fi renunțat la ideea vânzării diviziei Ducati.

“CEO-ul Ducati le-a spus angajaților că board-ul VW a decis să suspende procesul de vânzare. Angajații Ducati și-au dorit să rămână în grupul VW, care ar trebui să continue să investească în compania noastră”, a spus sindicalistul italian Bruno Papignani.

Oficialii Ducati au refuzat să prezinte o poziție oficială, în timp ce purtătorul de cuvânt de la Volkswagen spune că nu dorește să comenteze pe marginea unor zvonuri din piață.

Via Autonews

 

Comentarii (2)

  • Deci le place sub umbrela nemtilor, le merge bine, au un parinte puternic.
    Ducati nu era al lui Audi? Ce treaba are VW?
    2 2
  • Adrian C
    @Tibi
    Tot aia e. VW , Audi tot din acelasi grup fac parte. VAG detine urmatoarele marci. Audi, Bentley, Bugatti, Ducati , Lamborghini, MAN (camioane), Porsche, Scania (camioane), SEAT, Škoda, Volkswagen
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru