Subaru a confirmat a doua generaţie a modelului sportiv BRZ, dezvoltat alături de Toyota

de Bogdan Mirică
Marti, 08.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru BRZ va continua să fie prezent în gama constructorului nipon şi după ce actuala generaţie va ieşi din showroom-uri. Subaru lucrează deja, tot împreună cu Toyota, la un urmaş pentru BRZ.

Deşi tot mai multe voci anunţau că parteneriatul dintre Toyota şi BMW pentru un model sportiv va duce, inevitabil, la ruperea legăturilor dintre niponi şi Subaru şi implicit la dispariţia modelului BRZ, declaraţiile oficialilor asiatici infirmă aceste informaţii.

Yasuyuki Yoshinaga, preşedintele companiei Fuji Heavy Industries, cea care deţine Subaru, a declarat că un succesor pentru actualul BRZ este în plan şi se află deja în curs de dezvoltare. „Nu va exista doar o singură generaţie a acestei maşini”, a declarat Yoshinaga.

Viitoarea generaţie Subaru BRZ va fi dezvoltată în continuare alături de Toyota, bazându-se pe experienţa tandemului creat cu GT-86.

Până la o nouă generaţie însă, Subaru ne va pregăti un facelift pentru actualul BRZ, programat să ajungă pe piaţă în 2015. El va fi aplicat simultan cu cel al fraţilor Toyota GT86 şi Scion FR-S şi va presupune oferirea unui plus de putere pentru motorul aspirat de 2.0 litri. Vor exista şi câteva modificări estetice, însă ele nu vor fi semnificative.

via autocar

Comentarii (3)

  • turbo is coming...
    5 1
  • Sau compresor, oricum exista kituri pe piata la aproximativ 6k.
    1 0
  • eu ziceam/speram ca noua versiune sa vina direct cu motor turbo. au deja 2.0 de 300cp.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru