Surprizele ascunse în meniul lui Tesla Model 3: o hartă a planetei Marte și o planșă de desen

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un oficial Tesla, aflat printre primii clienți ai noului Model 3, a dezvăluit o serie de surprize ascunse în meniul sedanului electric.

Tesla Model 3 se bucură de toată atenția presei de specialitate în ultimele zile. Livrarea primelor exemplare a generat un val de entuziasm și o mulțime de declarații ambițioase din partea fondatorului companiei, Elon Musk.

Se pare că nu doar Musk promovează modelul entry-level, ci și ceilalți oficiali Tesla. Steve Jurvetson, unul dintre membrii consiliului de conducere Tesla și unul dintre primii clienți ai noului Model 3, a publicat un scurt clip în care detaliează surprizele pe care le rezervă meniul sedanului electric.

Ca și în cazul celorlalte modele Tesla, meniul sistemului multimedia ascunde și câteva noutăți pe cât de nefolositoare, pe atât de amuzante. În meniul secret utilizatorii vor găsi o așa numită „hartă” a planetei Marte și statusul rachetei Space X care te va duce acolo. Folosind gesturile uzuale ale telefoanelor inteligente poți să mărești harta sau să o micșorezi, iar sistemul pare să ofere o putere de procesare foarte bună.

Urmareste Automarket
O a doua aplicație se vrea a fi un carnețel de notițe sau o planșă de desen. Șoferul sau pasagerul poate desena sau scrie pe ecranul generos, care se transformă astfel într-o uriașă coală albă virtuală. Este încă neclar dacă aceste notițe vor putea fi trimise pe telefon sau tabletă.

Comentarii (24)

  • Poate ne ofera si o harta cu raiul...aia cu iadul nu ne intereseaza,deocamdata.
    13 3
  • stai ca vine Inexorabil si iti povesteste despre taramul intunericului
    12 5
  • @vianu

    Nu stiu cum e cu taramul intunericului.... Sunt sigur insa ca cea mai mare realizare a Satanei a fost aceea ca i-a convins pe oameni ca nu exista!
    13 4
  • inexorabil
    Chiar dacă moş inexo te-a asigurat, de curând, că nu mai tratează pe AM probleme de interes spiritual? Nţ-nţ-nţ, ai mai vrea tu motiv ca să faci pe psihiatrul improvizat, vienuşule, dar…pofta în cui :P

    Oricum, dacă tot zăbovim pe tărâm…electric, sper să-ţi placă teribil următoarea surpriză proaspătă:
    http://www.zf.ro/business-international/ipocrizia-marilor-producatori-masini-electrice-costul-automobilelor-nepoluante-platit-sange-razboi-mentinerea-indirecta-situatiei-dramatice-congo-unde-afla-60-rezerva-mondiala-unui-ingredient-16669858

    Evident că vei ajunge la concluzia irefutabilă că articolul cu pricina nu este decât un bluf al unor fanatici antiprogresişti care se prosternează de zor în faţa Zeului Petrol.
    4 6
  • deci nimic nou sub soare...o tara saracita, dar bogata in resurse, e exploatata la sange cu ajutorul potentatilor locali de catre vest

    poti inlocui cobaltul cu petrol, gaze, aur, etc si Congo cu orice alta tara din Africa, Asia sau America Latina si anul 2017 cu 1917 sau 1817 sau cu 1717 sau cu ....1617

    and ur point is?
    4 3
  • Exista multe bateri Li-Ion care nu folosesc nici macar un gram cobalt:
    Lithium Manganese Oxide
    Lithium Iron Phosphate
    Lithium-ion polymer battery
    Si mai sunt cateva dar nu am acum chef sa le caut...
    Domnul jurnalist ZF nu cunoaste prea multe dar vorbeste si el de masini electrice ca de... e la moda.
    7 2
  • inexorabil
    Vai, dar ȋn favoarea “electricelor” pledează o argumentație impecabilă, fără fisuri! Ceea ce ȋnseamnă că și următorul jurnalist (mă rog, “jurnalist”, ȋntre ghilimoace, căci experții și omniscienții noștri indispensabili ȋi vor adulmeca imediat diletantismul și/sau reaua credință) la care apelez bate câmpii cu seninătate și candoare:

    http://www.go4it.ro/auto/fabricarea-unei-baterii-pentru-masini-electrice-poate-genera-tot-atata-poluare-cat-sofatul-pe-benzina-timp-de-8-ani-16514609/

    Asta e, am pierdut ȋn cerbicia mea! Nu-mi rămâne decât să mă urc ȋntr-o “electrică” și…vruuuuum! Ah, scuze, am confundat-o cu o clasică (voi duce dorul “melodiei” tipice M.A.I.) Și iarăși scuze, că eu nu trebuie să ating nimic; se va ocupa A.I.-ul de tot. Isn’t that cool?
    6 6
  • bla bla
    @inexorabil, Mai ai link-uri catre articole scrise in pauza de masa?Uite aici un scurt video despre cat te "poluanta" este extractia litiului
    https://www.youtube.com/watch?v=50rXYrFCQMw&t=183s
    @mishazaitev Iar cea mai mare realizare a omului a fost sa prosteasca miliarde de oameni ca exista satana sau inger ingerasul tau.
    4 1
  • Arogantul
    iti pierzi vremea inexo, pe Seth nici o informatie nu il poate convinge, am avut si eu cu el discutia asta cu cobaltul acum doua zile.
    5 5
  • @Inexorabil, chiar ma gandeam cand o sa apari pe-aici :)

    Da, e foarte drept ca bateriile sunt poluante si au metale rare pe care o sa fie bataie in cativa ani. Tesla deja nu-si mai face cifrele din cauza lipsei de baterii.

    Eu cred ca solutii sunt. Materiale noi, tehnologii noi. Orice, numai vointa sa fie.

    Cat despre masina autonoma, asta mi-e cea mai mica grija la ora actuala. Inteligenta artificiala a inceput sa scrie in limbaje de programare pe care nu le intelegea nimeni incat au trebuit sa-i scoata stecherul din priza. Eu cred ca buba cea mai mare aici va fi si sper sa nu se joace nimeni cu focul pana nu vor fi mecanisme de siguranta functionale 100%.
    2 1
  • Ah si inca ceva. Cititi ce va place si cat va place. Dar aveti grija ca in ultima vreme sunt o gramada de fake news, chiar si pe site-uri serioase. Este o manipulare a opiniei publice extrem de agresiva la ora actuala. Din pacate, pana sa se lamureasca graul de neghina, de multe ori e prea tarziu ori nu mai are importanta. Asta e unul din cele mai mari rele, cand nu mai poti deosebi binele de rau.
    3 1
  • Excelente comentariile/articolele despre ipocrizia electrica. E revoltator nivelul de orbire voluntara.
    4 5
  • inexorabil
    Ştim cu toţii că termenul cel mai “tocit” (adică răstălmăcit), în toate limbile şi dialectele lumii, este…democraţie. Totuşi, nimeni nu-i poate atribui o definiţie şi o axiologie perfect lămuritoare şi…mulţumitoare (pentru toţi). Evident, fiecare mizează pe o viziune personală asupra democraţiei, cu efecte benefice în primul rând pentru sine, fiindcă, axiomatic, înainte de a fi un animal social, omul este un înger/demon individualist.

    Concret, eu aş vrea să fie împăcate şi capra, şi varza: cei care vor motoare cu ardere internă să fie înţeleşi şi serviţi, aşijderea amatorii de “electrice” ! Dar să nu intervină politicul (susţinut de ocult) şi să decreteze total nedemocratic: până în 2040, 2050 etc., să nu se mai producă nicio maşină pe benzină/motorină. Cum aşa? Aaa, trebuie anihilate toate sursele de poluare? Dar numai poluarea fizică dăunează? Poluarea morală, intoxicaţia mediatică, alienarea consumistă şi hipnoza transumanistă nu îngrijorează guvernele lumii?!

    În definitiv, ori ne apucăm cu toţii să igienizăm planeta din toate punctele de vedere, ori ne complăcem în păcătoşenia şi nevolnicia noastră şi gata, încheiem orice discuţie/dispută. Scurt/2.
    2 2
  • Arogantul
    zarnasteanu
    ai un link catre un articol unde scrie despre problema cu AI-ul care programa in limbaje necunocute?
    mersi
    1 0
  • @inexorabil: Stai linistit. Bulls*itul cu masinile electrice care o sa inlocuiasca masinile cu ardere interna pana la o data limita inventata de niste politicieni in vesnica cautare de voturi si vizibilitate, deci acel bulls*it o sa se evapore cand o sa dea bot in bot cu realitatea. Si realitatea cruda e ca deocamdata bateriile sunt scumpe si ineficiente. Niste optimizari s-au mai facut, Musk a reusit cate ceva, dar actuala forma de stocare a energiei si-a atins limitele. De unde stiu asta? Pai daca nu si-o atingea, erau investitori in lumea asta dispusi sa cheltuie practic oricat pentru ca sa scoata din kkt zbici. Dar, desi toata ziua auzi la tv si citesti pe net despre nu stiu ce descoperiri revolutionare pt baterii, in produs final nu se traduce nimic. Deci povesti cu pesti. Noi, astia mai old school, o sa ne putem conduce linistiti masinile pe benzina si diesel pana la adanci batraneti. Eu nu sunt impotriva desi cred ca asa o sa fiu perceput: as fi foarte fericit sa-mi pot lua o electrica la un pret decent si care sa poata fi incarcata la priza intr-un timp rezonabil (sa zicem 10 minute). As reduce costurile la bugetul familial. DAAAAAAAR, asta nu va fi posibil anytime soon... Repet, ar fi fantastic sa se poata asta. Sunt insa f sceptic pentru ca de ani si ani de zile n-au reusit ditamai concernele sa rezolve problema unor nenorociti de acumulatori pentru smartphones. Toti suntem cu smartfoanele in priza zilnic. Pai despre ce peshtii mei vorbim? Reality check pls...
    3 6
  • PMC, iti recomand ASUS Zenphone 3 Max. O sa ramai socat la cat tine bateria ;)
    0 0
  • ce de'a raci pe aici....

    e banda cu sens unic si altii NU! si NU! nod in papura, pete'n soare, si cunoscatori ai dedesubturilor unei industrii in care realizarile nu sunt, in nici un caz, subiecte de can-can
    0 0
  • inexorabil
    Sens unic spre “electrice”, vienușule, cum nu! Dar sigur știi faptul că, de exemplu, SUA (264 miliarde de barili) și apoi Rusia (256 miliarde de barili) dețin cele mai mari rezerve neexploatate de petrol din lume, iar amândouă ȋnsumează cam un sfert din rezerva mondială. Un consum rațional de țiței s-ar situa ȋn jurul valorii de 90 de milioane de barili pe zi. Teoretic, ȋntr-un asemenea ritm, ar trebui ca rezerva mondială să fie epuizată ȋn cca…23000 de zile. Echivalent cu vreo 64 de ani…Hai să zicem că, după ce ar trece 50 de ani, ar fi cazul ca omenirea să se alarmeze. Dar oare timpul ar mai fi atât de generos cu noi (numai Stăpânul știe…) ?

    Cât despre pericolul “mortal” al poluării…Câți puieți plantăm noi pe an, așa, de impresie? Filosofia pepinierelor ne-o insuflă vreo instituție/organizație “eco” ? Dar măcar se discută, pe vreun post de televiziune, acest gen de subiect? Nu, toată țara este preocupată de faptul că nu mai “face sex” cuplul Lis. Ce-ar mai fi de comentat?
    1 0
  • inexorabil
    Scuze, am uitat să-l salut pe @PMC. Subscriu la explicațiile dumnealui. Și vreau să ȋnțeleagă toată lumea că eu nu mă declar anti-electrice doar de dragul de a adopta o poziție de frondă; când se va fi stors și ultimul strop de petrol de pe planetă, da, atunci, d.p.d.v. praxiologic, industria auto chiar nu va mai avea de ales…

    Dar termenul jonglează cu deceniile. Până atunci, mașina electrică rămâne o alternativă care poate fi ameliorată ȋncontinuu, ȋnsă nu trebuie considerată singura cale vrednică de urmat (și ȋncă orbește). Punct și de la capăt.
    1 0
  • @arongantul, nu mai gasesc articolul respectiv. Samsung are Flipboard incorporat si iti trimite articole din topicurile pe care le alegi. A fost candva saptamana trecuta, dar nu stiu cum sa mai dau de el. In fine.

    Uite aici un articol interesant pe tema asta:

    https://www.technologyreview.com/s/604087/the-dark-secret-at-the-heart-of-ai/

    Deasemenea, daca faci un search de genul: ai writes in own unknown code, o sa vezi ca sunt cateva link-uri care merita citite.

    Ideea era ca la stadiul actual AI invata pur si simplu din experientele "traite". Am prieteni in IT care au pareri foarte impartite pe tema asta, inclusiv despre capabilitatile la care poate ajunge un astfel de system. Ce va fi in viitor, vom vedea, dar aplicatiile sunt enorme. Vezi in link-ul de mai sus: auto, medicina, armata, intelligence, etc.

    Mai e mult pana departe, dar primii pasi importanti au fost facuti. Unii chiar acum mai bine de 50 de ani :)

    @inexorabil, ai dreptate cu moralitatea din ziua de azi. Cat despre masini, eu cred ca ne pensionam si fumigenele noastre dragi tot pe langa noi vor fi. Eu sper doar ca nu majoritare, asa cum sunt in ziua de azi :)
    2 0
  • Mihai V
    Nu intelegem un lucru extrem de simplu: chiar daca o masina el polueaza cat in x ani una mt, tot merita. De ce? Simplu: SE MUTA POLUAREA AFARA DIN ORASE.
    In vest qlumea a devenit constienta de poluarea care ii ucide. La noi e o bucurie ce s-a intamplat la vw. Pt ca le putem cumpara mai ieftin.
    Daca nu te gandesti la tine, fa-o pt copii tai macar. Ei nu au nici o vina ca tu aper- poate involuntar- mt.
    Scuze pt virulenta, dar trebuie sa ne trezim.
    1 0
  • cineva @ Mihai V
    O sa te contrazic putin: poluarea trebuie diminuata/oprita, nu mutata. Pentru ca la nivel macro, ea ramane aceeasi. Daca nu ii mai afecteaza pe cei din oras, ii afecteaza pe altii, dar asta nu schimba decat persoanele afectate.
    Un exemplu clar e Baia Mare. Unul din cele mai poluate orase din Europa, pe vreamea lui ceasca. Ulterior I-au construit un cos de evacuare foarte inalt, care teoretic disipa poluarea pe o zona mai mare, scazand concentratia, etc. Apoi au aparut fructele afectate in piete, din satele din jur... Toata problema s-a rezolvat abia cand cei 2 poluatori au dat faliment (in sfarsit).
    Am inteles chiar ca au reaparut pestii in raul care curge prin oras, desi pe vremuri pietrele din rau aveau toate culoarea ruginei...
    2 0
  • cineva
    Era mai utila o harta a Lunii. Unii au teren pe-acolo... Cred ca sunt colegi cu muska electrica
    0 3
  • Tesla ce sa-i ceri .... trebuie sa ai IQ_ul foarte mic sa alegi sa iti dai banii pe o Tesla ! Sau sa nu ai habar despre masini. Isi bat joc de viitorii cumparatori.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru