Drumuri nationale

Marti, 22 August 2023 | Intern

Circulația pe Drumurile Naționale din România se va face în sistem 2+1. Ar trebui să scadă numărul accidentelor

Ministerul Transporturilor a anunțat un nou proiect prin care să fie adoptat "modelul suedez" de circulație pe toate drumurile naționale administrate de CNAIR. Cu ajutorul noului sistem 2+1 de separare a benzilor, autoritățile speră să reducă numărul accidentelor pe aceste șosele.
Marti, 03 Noiembrie 2020 | Intern

Ministrul Transporturilor, după 12 luni de mandat: “Am dat în trafic 46 de kilometri de autostradă, urmează alți 43 km până la sfârșitul anului”

Rețeaua de autostrăzi din România a crescut cu 46 de kilometri în ultimele 12 luni, iar Ministrul Transporturilor susține că alți 43 de kilometri vor fi “dați în trafic” până la sfârșitul anului. În ultimul an, autoritățile au semnat contracte de proiectare şi execuţie pentru 436 de kilometri de autostrăzi, drumuri expres, variante ocolitoare şi drumuri naţionale.
Joi, 25 Aprilie 2019 | Intern

Infrastructura rutieră a României în 2018: o treime dintre drumuri sunt pietruite și de pământ și doar 4.6% dintre drumurile naționale sunt autostrăzi

Aproximativ o treime dintre drumurile publice din România sunt pietruite și acoperite cu pământ, în timp ce autostrăzile reprezintă doar 4.6% din lungimea totală a drumurilor naționale.
Marti, 09 Octombrie 2018 | Intern

Măsuri de siguranță pentru cele mai periculoase drumuri din România: separatoare de sens cu role pe DN7 și E85

Autoritățile vor monta separatoare de sens cu role pe DN7 și E85, cele mai periculoase drumuri din România, începând din primăvara anului viitor.
Marti, 26 Aprilie 2016 | Intern

De ce ne stricăm maşinile în trafic: jumătate dintre drumurile asfaltate din România au durata de serviciu depăşită

Aproximativ jumătate dintre drumurile asfaltate din România au durata de serviciu depăşită, în timp ce lungimea drumurilor naţionale cu 6 benzi este de numai 22 de kilometri.
Vineri, 30 Octombrie 2015 | Intern

Pregătiri de iarnă: Transfăgărăşan şi Transalpina, închise. Circulaţie fără restricţii pe Podul Giurgiu-Ruse

Drumurile Transfăgărăşan şi Transalpina vor fi închise din 2 noiembrie, în timp ce circulaţia pe Podul Giurgiu-Ruse se va relua pe ambele sensuri până la finalul lunii noiembrie.
Vineri, 23 Octombrie 2015 | Intern

Adio, sare şi nisip! Drumurile naţionale şi autostrăzile vor fi deszăpezite cu clorură de calciu

Drumurile naţionale şi autostrăzile vor fi curăţate de zăpadă şi gheaţă cu clorură de calciu şi alte substanţe chimice începând din iarna 2016-2017, întrucât sunt mai eficiente decât sarea şi nisipul.
Vineri, 25 Ianuarie 2013 | Intern

România: Nouă proiecte de autostrăzi vor primi finanţare în 2013

În 2013, proiectele de infrastructură vor primi o finanţare în valoare de trei miliarde şi 654 de milioane de lei noi. Suma include proiectele a nouă autostrăzi şi reparaţia a 1.112 km de drumuri naţionale.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru