Tensiuni acasă la Ferrari: locuitorii din Maranello, exasperați de sunetele motoarelor turate de turiști pe străzile orașului

de Mircea Meşter
Joi, 10.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Faptul că o mare parte dintre veniturile orașului tău sunt aduse de turism nu te ajută când numărul mare de turiști strică armonia comunității. ""

Probabil că vă gândiți, la fel ca noi, că italienii originari din Maranello sau din Sant'Agata Bolognese, localitățile din care provin două dintre mărcile-emblemă ale Italiei, Ferrari și Lamborghini, sunt printre cei mai mândri locuitori ai Italiei. Până la urmă, faptul că simpla menționare a orașului tău de origine ridică sprâncene oriunde ai merge în lume poate fi o carte de vizită importantă pentru care nu ai nevoie de CV.

Și totuși, lucrurile nu sunt întotdeauna roz pentru cei care își trăiesc viața de zi cu zi în Maranello, localitatea care dă lumii auto Căluțul Cabrat și tot ceea ce ține de istoria acestuia. Conform presei italiene, numărul din ce în ce mai mare de companii specializate în închirierea modelelor Ferrari către turiștii care vin din toată lumea să viziteze locul de origine al mărcii italiene face ca liniștea spartă acum ceva vreme doar de mașinile testate pe circuitul propriu de inginerii brandului Ferrari să fie acum o simplă amintire.

Turiștii care investesc între 80 și 1400 de euro, în funcție de model și de durată, pentru câteva minute la volanul unuia dintre modelele actuale ale mărcii nu ezită să tureze la maximum motoarele supercar-urilor închiriate, pentru a beneficia de o experiență completă și proporțională cu sumele plătite companiilor specializate care așteaptă clienți la intrarea în muzeul Ferrari din Maranello.

Esential 300.000 de turiști vizitează Fiorano și Maranello în fiecare an.
Nu ar fi o problemă majoră dacă acest lucru nu s-ar întâmpla pe străzile orășelului de 17.000 de locuitori care au ajuns să fie exasperați de sunetele care strică atmosfera urbei.

Conform americanilor de la CNBC, polițiștii din Maranello au amendat peste 300 de șoferi care au sărit calul prin oraș în ceea ce privește zgomotul, însă acest lucru nu i-a oprit pe aceștia să continuele raitele pe străzi. Din această cauză, autoritățile locale au fost nevoite să delimiteze clar orele în care turiștii pot să închirieze astfel de mașini, iar companiile specializate în închirierea visurilor pe roți semnate Ferrari au fost alungate din fața muzeului mărcii, ceea ce a stârnit indignarea acestora.

"Suntem antreprenori într-un oraș turistic, dar nu pot să-mi promovez business-ul. Din cauza măsurilor luate de autorități am pierdut 80% dintre clienți", se plânge Maja Corluka Valestri, unul dintre cei care închiriază mașini Ferrari în Maranello. "E ca și cum ai obliga restaurantele să se închidă la prânz între orele 13 și 14", susține Stefano Ravazzini, un alt antreprenor specializat în închirierea celor 37 de exemplare Ferrari aflate la dispoziția turiștilor din Maranello.

"Vorbim de mașini cu cilindree mare care sunt foarte puternice și care circulă pe aceleași străzi pe care se desfășoară traficul normal. E de la sine înțeles că acest lucru produce o problemă majoră de coabitare cu cei care locuiesc în zonă și care vor să aibă dreptul de a se odihni", spune primarul Massimiliano Morini, citat de CNBC.

Comentarii (8)

  • Oare nu abandoneaza careva o locuinta pe acolo ca sa ma pot muta si eu ? Oricum m-am saturat sa aud bmw-uri e36 in 4 cilindrii care trag de moarte sau tdi-uri cu nori de fum, mai bine m-ar incanta un supercar.
    Am auzit cateva si sunt bestiale, suna de "te misca de pe picioare".
    21 8
  • e ca si cum ai trece de la curvele de pe centura la alea din bordel de 5 stele,
    19 4
  • aha, si acasa te asteapta una searbada, dupa buget, si care nu iti starneste nici o emotie :)
    13 3
  • Folțvagăn
    In loc sa zica mersi ca aud motoare Ferrari nu de tobe sparte de Loganuri si te miri ce junghiuri de masini fac pe sclifositii ! Ce oameni....
    10 5
  • @@DA: pai si nu e un mare pas inainte ? :))
    @vianu: cam asa e... :(
    5 2
  • La un moment dat te plictisesti si de lucruri care de obicei iti plac, daca se intrece masura sau devine rutina
    3 2
  • Anul trecut in Noiembrie am vizitat cu baiatul meu muzeul Ferrari din Maranello. Desi era o zi ploioasa am fost abordati inca din parcare de o fata frumoasa care voie sa ne inchirieze un Ferrari. Ce nu stia saraca e ca facusem o tura cu o un 458 Italia Spider cu o zi inainte, pe soare, la Florenta. In acea zi cu ploaie strazile din Maranello erau linistite. Dar e si asta o forma de turism, destul de apreciata si la Monaco (unde am luat cu ani in urma un 360 Modena), si la Paris (F430) si la Maranello ...
    3 8
  • ce aveti ma cu baiatul asta zis zapada de ii dati cu rosu? Sa fie oare invidia?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru